Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

„Snickers“ batonėliai iš knygos "Natūraliai saldu"

Batonėlis, pagamintas iš natūralių ingredientų, skoniu nė kiek nenusileidžia legendiniam „Snickers“. Datulių karamelėje paskendę skrudinti ir sūdyti žemės riešutai, minkštas riešutų sviesto, kokoso miltų ir klevų sirupo sluoksnis, pasislėpęs po juoduoju šokoladu.

12 BATONĖLIŲ

Pirmam sluoksniui

  • 200 g migdolų sviesto (galima naudoti ir žemės riešutų sviestą)
  • 60 g klevų sirupo
  • 30 g kokosų miltų

Antram sluoksniui

  • 220 g Medjool datulių (be kauliukų)
  • 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 100 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų

Glajui

  • 220 g juodojo šokolado (ne mažiau 70 %)

 

  1. Dubenyje sumaišome migdolų sviestą su kokosų miltais ir klevų sirupu.
  2. Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą.
  3. Į didelį trintuvo indą sudedame datules, kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską išsukame iki vientisos, šiek tiek šviesesnės masės.
  4. Datulių karamelę sumaišome su stambiai sukapotais riešutais ir dedame ant pirmo sluoksnio. Laikome šaldymo kameroje bent porą valandų, o geriausia – per naktį.
  5. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome pailgomis juostomis, jas dar perpjauname pusiau. Galite pjaustyti ir kaip mažus kąsnelius nes tai tikrai sotus užkandis. Dirbame greitai, nes šokoladu batonėlius geriausia padengti vos ištrauktus iš kameros. Batonėlius apvoliojame šokolade ir dedame ant iš anksto paruošto kepimo popieriaus. Jeigu aplink pribėga daug šokolado, batonėliui šiek tiek apstingus, atsargiai perkeliame jį ant švaraus kepimo popieriaus. Paruoštus batonėlius galite dar apšlakstyti šokoladu ir užberti smulkintais žemės riešutais bet tai tikrai nebūtina.
  6. Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 4 dienas.

Komentarai (0)

Palikti komentarą