Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - rugsėjo 23-25d. Vilniuje ir 26d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šokoladiniai sezamų ir avinžirnių kąsneliai su šilauogėmis iš knygos "Natūraliai saldu"

Kad ir kaip netikėta, avinžirniai čia puikiai dera, o šokoladas ir šilauogės – nepabostantis derinys. Šiems kąsneliams avinžirniai suteikia švelnią tekstūrą, jų skonis paperka net ir natūralių desertų skeptikus.

9 KĄSNELIAI

Pirmam sluoksniui

  • 30 g žalių avinžirnių (arba 75 g konservuotų)
  • 20 g sezamų sėklų pastos (tahinio)
  • 20 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 50 g Medjool datulių (be kauliukų)
  • 50 g anakardžių
  • 10 g nesaldintos kakavos

Antram sluoksniui

  • 80 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)
  • 80 g sezamų sėklų pastos (tahinio)
  • 50 vnt. šviežių šilauogių papuošimui

Reikės silikoninės mini keksiukų formelės – viršaus skersmuo 4,5 cm.

 

1. Iš vakaro užmerkiame 30 g žalių avinžirnių.

2. Virdami avinžirnius įberiame žiupsnelį valgomosios sodos. Išvirę jie turi tirpti burnoje. Avinžirnių odelė atšoks, todėl ją pašaliname. Gausite 75 g virtų avinžirnių, vietoj jų galima naudoti kokybiškus konservuotus.

3. Trintuvo inde susmulkiname anakardžius iki miltų birumo, perdedame į švarų dubenį.

4. Tame pačiame trintuvo inde sutriname virtus avinžirnius, kokosų aliejų ir sezamų sėklų pastą iki tirštos masės, ją perdedame į dubenį su anakardžiais.

5. Tame pačiame trintuvo inde datules išsukame iki vientisos masės, kol ji pašviesės. Gautą datulių karamelę sumaišome su avinžirnių mase ir anakardžiais. Įberiame kakavos ir viską išmaišome iki vientisos masės.

6. Gautą masę dedame į formeles, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą.

7. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Šokoladą sumaišome sezamų sėklų pasta. Gautą masę pilame ant pirmo sluoksnio. Ant viršaus dedame šviežių šilauogių. Desertą laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 3 dienas.

Komentarai (0)

Palikti komentarą