Pistacijų pagrindas, minkšta karamelė, juodas šokoladas ir liofilizuotos avietės. Nerealus užkandis savaitės bėgyje.
16 SALDAINIŲ
- 150 g pistacijų (nesūdytų) + papuošimui
- 30 g kokosų aliejaus
- 25 g klevų sirupo
- 165 g minkštų datulių (be kauliukų)
- 1 arb. š. vanilės pastos
- 200 g juodo šokolado (70%)
- Liofilizuotų aviečių papuošimui
- Į didelį trintuvo indą dedame pistacijas ir susmulkiname iki labai smulkių trupinių. Į tą patį indą pilame kokosų aliejų ir klevų sirupą ir sukame viską kol susimaišys.
- Gautą masę dedame į kepimo skardą, išklotą maistine plėvele ir paspaudžiame kad tolygiai pasiskirstytų. Rankomis formuojame 13x7 stačiakampį. Reikės paslėgti – saldainių storis turėtų būti apie 1.5 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime antrą sluoksnį.
- Į didelį trintuvo indą sudedame datules. Viską išsukame iki vientisos, šiek tiek šviesesnės masės. Dedame vanilės ekstraktą ir pilame 2 valg. š. verdančio vandens. Išsukame iki vientisos karamelės, kurią dedame ant pirmo sluoksnio ir išlyginame. Kad karamelė neliptų naudokite šlapią šaukštą. Dedame į kamerą sušalti.
- Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.
- Ištraukiame formą iš šaldymo kameros. Supjaustome į mažus kąsnelius. Dirbame greitai, nes šokoladu saldainius geriausia padengti vos ištrauktus iš kameros. Sadainius apvoliojame šokolade ir dedame ant iš anksto paruošto kepimo popieriaus. Jeigu aplink pribėga daug šokolado, batonėliui šiek tiek apstingus, atsargiai perkeliame jį ant švaraus kepimo popieriaus. Paruoštus batonėlius galite dar apšlakstyti šokoladu ir užberti smulkintais pistacijų riešutais ir lifolizuotomis avietėmis.
- Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 4 dienas.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai