Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai

Natūraliai saldūs, traškūs, lengvi, - puikiai tinkantys visiems kai norisi kažko saldaus ir greito. Pastangų tikrai daug nereikės, o mėgautis galėsite ilgai.

  • 50 g pūstų ryžių
  • 125 g datulių (be kauliukų)
  • 40 g kokosų aliejaus
  • 20 g klevų sirupo
  • 20 g kakavos
  • 40 g riešutų sviesto (as naudojau žemės riešutų)
  • Kokosų drožlių papuošimui

 

  1. Nedideliame trintuvo inde iki vientisos masės išsukame datules. Jeigu jos kietokos, įdedame 5 g nerafinuoto kokosų aliejaus, bet jei minkštos, sutrinsime ir be aliejaus. Išsukta masė turi būti vientisa, šiek tiek šviesesnė, negu buvo iš pradžių. 
  2. Į dubenį dedame pūstus ryžius, išsuktas datules ir išmaišome. Šaukštu nepavyks, tad viską teks maišyti rankomis.
  3. Dubenėlyje virš garų vonelės išlydome 30 g kokosų aliejaus, pilame klevų sirupą ir kakavą. Viską išmaišę dedame riešutų sviestą, dar kartą išmaišome.
  4. Du šaukštus gauto šokolado dedame į pūstus ryžius ir višką išmaišome. Papildomai dedame 10 g kokosų aliejaus ir išmaišome. Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus tolygiai paskirstome ir paspaudžiame. Ant viršaus pilame likusį šokoladą, užbarstome kokosų drožlių ir dedame į šaldymo kamerą. Kąsneliams taip pat galite naudoti mažą formelę duonai kepti tik prieš ta ją išklokite maistine plevele.
  5. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į 9 dalis. Laikome šaldymo kameroje. Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.

Komentarai (0)

Palikti komentarą