Natūraliai saldūs, traškūs, lengvi, - puikiai tinkantys visiems kai norisi kažko saldaus ir greito. Pastangų tikrai daug nereikės, o mėgautis galėsite ilgai.
- 50 g pūstų ryžių
- 125 g datulių (be kauliukų)
- 40 g kokosų aliejaus
- 20 g klevų sirupo
- 20 g kakavos
- 40 g riešutų sviesto (as naudojau žemės riešutų)
- Kokosų drožlių papuošimui
- Nedideliame trintuvo inde iki vientisos masės išsukame datules. Jeigu jos kietokos, įdedame 5 g nerafinuoto kokosų aliejaus, bet jei minkštos, sutrinsime ir be aliejaus. Išsukta masė turi būti vientisa, šiek tiek šviesesnė, negu buvo iš pradžių.
- Į dubenį dedame pūstus ryžius, išsuktas datules ir išmaišome. Šaukštu nepavyks, tad viską teks maišyti rankomis.
- Dubenėlyje virš garų vonelės išlydome 30 g kokosų aliejaus, pilame klevų sirupą ir kakavą. Viską išmaišę dedame riešutų sviestą, dar kartą išmaišome.
- Du šaukštus gauto šokolado dedame į pūstus ryžius ir višką išmaišome. Papildomai dedame 10 g kokosų aliejaus ir išmaišome. Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus tolygiai paskirstome ir paspaudžiame. Ant viršaus pilame likusį šokoladą, užbarstome kokosų drožlių ir dedame į šaldymo kamerą. Kąsneliams taip pat galite naudoti mažą formelę duonai kepti tik prieš ta ją išklokite maistine plevele.
- Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į 9 dalis. Laikome šaldymo kameroje. Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai