Apie tai, kokius desertus ir kaip dažnai valgo vaikai, galima diskutuoti be galo. Kai mano vaikai valgo šiuos ledus, aš džiaugiuosi taip pat kaip ir jie.
4–6 PORCIJOS
- 150 g šaldytų bananų griežinėlių
- 25 g nesaldintos kakavos
- 90 g nesaldinto migdolų pieno
- 10 g ispaninio šalavijo sėklų (chia)
- 20 g klevų sirupo
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- Į migdolų pieną suberiame ispaninio šalavijo sėklas, gerai išmaišome ir leidžiame išbrinkti.
- Į trintuvo indą sudedame šaldytus bananų griežinėlius ir sukame ilgai, su mentele vis nubraukdami prie indo šonų prilipusius gabalėlius žemyn, kol viskas taps šviesia, vientisa, tąsia mase.
- Į bananus pilame migdolų pieną su ispaninio šalavijo sėklomis, dedame visus likusius ingredientus ir viską išsukame iki vientisos masės.
- Gauta mase užpildome ledų formeles, įsmeigiame medinius pagaliukus ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 4 valandoms.
- Išimame ledus iš šaldymo kameros, formeles palaikome 5 sekundes po tekančiu karštu vandeniu, kad būtų lengviau išimti.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai