Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Avietiniai saldainiai

Ne tik gražūs, skanūs, vegan bet dar ir labai lengvai pagaminami 💕 Tai receptas skirtas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, bet labai mėgsta natūralius saldumynus.

8-9 SALDAINIAI

Aviečių įdarui

  • 60 g anakardžių
  • 125-140 g šviežių aviečių
  • 35 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 50-60 g klevų sirupo

Glajui

  • 200 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)

 

Reikės silikoninės mini keksiukų formelės – viršaus skersmuo 4,5 cm. Galite naudoti ir popierines keksiukų formeles. 

  1. Iš vakaro užmerkiame anakardžius. Jei skubate galite tai pasidaryti greičiau - anakardžius dėkite į dubenėlį, užliekite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. Procesą pakartokite 2 kartus kol anakardžiai suminkštės. Masė bus daugiau ‘grainy’ bet skoniui tai nemaišo.
  2. Nedideliame trintuvo inde išsukame mirkytus anakardžius. Sukame ilgiau kad kuo mažiau gabaliukų liktų. Dedame klevų sirupą (50g) ir dar kartą išsukame. Sudedame avietes (125 g), kokosų aliejų ir viską išsukame iki vientisos masės. Jei mėgstate galite įlašinti kelis lašus citrinos sulčių, bet nebūtina. Laikome šaldytuve kol išsilydisime šokoladą. Jei išėmus masę ji bus labai tiršta sudėkite likusias avietes ir jei reikia įpilkite likusį klevų sirupą. To daryti nereikia jei gauta masė slysta nuo šaukštelio. 
  3. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.
  4. Keksiukų formeles dedame ant mažos kepimo skardos, kuri tilptų į šaldytuvą. Į formeles pilame po šaukštelį šokolado taip, kad tolygiai pasiskirstytų. Pavartome kad kraštai ir užsipildytų šokoladu. Į vidurį dedame po šaukštelį (su kaupu) avietinio įdaro ir užpilame visas formeles likusiu šokoladu. Dedame į šaldytuvą atvėsti, mažiausiai 4 valandoms.

 

Mažas patarimas: Kaip išlydyti šokoladą garų vonelėje?

 

Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu.

Komentarai (0)

Palikti komentarą