Klasikinė kombinacija su naujais ingredientais, tokiais kaip šilkinis tofu. Kreminis šokolado kremas ir saldžios trešnės - paprasta ir be galo skanu.
6 nedidelės porcijos
Lazdyno riešutų trupiniams
- 80g lazdyno riešutų (10g papuošimui)
- 50g medjool datulių be kauliukų
Šokoladiniam kremui
- 200g silken tofu
- 80g juodojo šokolado
- 60g klevų sirupo
Papuošimui
- 200-300g šviežių trešnių
Šiam receptui būtina kad ant tofu pakuotės būtų užrasyta 'silken'.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių be vėjelio.
- Įkaitus pakepame lazdyno riešutus apie 10 minučių. Šiek tiek pravėsus virš didelio dubenio ar skardos triname tarp rankų riešutus kol pašaliname odelę.
- Saują riešutų pasiliekame papuošimui. Likusius suberiame į blenderį kartu su datulėmis ir išsukame iki stambių trupinių.
- Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Kol lydosi blenderyje išsukame tofu su klevų sirupu. Tofu iš pakelio pirmiausiai išverčiame į dubenį ir tik tada masę be skysčio dedame į blenderį ir išsukame kartu su klevų sirupu. Supilame išsilydžiusį šokoladą ir išsukame iki vientisos masės.
- Trešnes pjauname per pusę ir išimame kauliuką. Atidėtus riešutus perpjauname per pusę.
- Į stiklinę dedame porą šaukštų riešutų ir datulių trupinių, ant viršaus šaukšto pagalba uždedame šokoladinį kremą ir puošiame trešnėmis ir riešutų puselėmis.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai