Lengvi mangų puodeliai su kreminiu avokadų, tofu ir žaliųjų citrinų sluoksniu ir karamelizuotais dribsniais bei slaptu ingredientu – imbieru, suteikiančiu šiek tiek aitrumo ir subalansuojančiu skonį.
2-4 PORCIJOS
Puodeliams
- 80 g avokado minkštimo
- 80 g tofu
- 40 g klevų sirupo
- 1/2 žaliosios citrinos
- 180 g prinokusio mango minkštimo
Dribsniams
- 1 šaukštas avižinių dribsnių
- 1 šaukštas kokosų drožlių
- 1 šaukštas klevų sirupo
- 20 g šviežio imbiero
- Įkaitiname orkaitę iki 200 °C, kepimo funkcija – su vėjeliu.
- Į dubenėlį suberiame dribsnius, kokosų drožles, įtarkuojame nuluptą imbierą ir pilame klevų sirupą. Viską gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 5 minutes, kol apskrus.
- Nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę kurią naudosime papuošimui.
- Trintuve iki vientisos masės išsukame avokadą, tofu, pusės žaliosios citrinos sultis ir klevų sirupą. Deserto pirmą sluoksnį dedame į stiklines.
- 2/3 mango dedame į trintuvo indą ir sutriname iki vientisos masės. Gautą masę pilame ant pirmo sluoksnio.
- Likusį mango supjaustome kubeliais ir dedame į stiklines. Apibarstome karamelizuotais dribsniais ir tarkuota žaliosios citrinos žievele.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai