Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šokoladinės tartaletės iš knygos "Natūraliai saldu"

Šio deserto džiaugsmas yra kontrastas tarp kreminio šokoladinio ganašo ir sodraus skonio riešutų pagrindo, saldinto minkštomis datulėmis.

 

6 TARTALETĖS

Pagrindui

  • 180 g Medjool datulių (be kauliukų)
  • 180 g migdolų
  • 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 25 g nesaldintos kakavos

Ganašui

  • 270 ml 36 % riebumo grietinėlės
  • 190 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)
  • 30 g sviesto
    1 arb. š. cinamono
    1⁄4 arb. š. jūros druskos

Reikės 6 nedidelių tartalečių formelių, kurių dugno skersmuo 8 cm. Taip pat galite naudoti vieną 20 cm skersmens tartos formą arba apvalią atsegamą pyrago formą.

  1. Dideliame trintuvo inde susmulkiname migdolus
    iki miltų birumo, sudedame datules, kokosų aliejų, kakavą ir išsukame iki vientisos masės, kad neliktų datulių gabaliukų. Jokiais būdais datulių nemirkykite, nes vėliau nepavyks gražiai išimti iš formos.
  2. Gautą masę sudedame į formas. Tolygiai padengiame formelių dugną ir 2 cm aukščio kraštus. Dedame į šaldymo kamerą, mažiausiai 2 valandoms.
  3. Ištraukiame pagrindus iš šaldymo kameros, į kiekvieną formelės linkį įkišame dantų krapštuką ir nestipriai iš abiejų pusių paspausdami kraštus išimame pagrindą. Dedame atgal į kamerą.
  4. Į puodą pilame grietinėlę, dedame sviestą ir beriame cinamoną bei druską. Kaitiname, kol pienas bus karštas, bet ne verdantis.
  5. Į dubenį dedame šokoladą, pilame karštą grietinėlę ir sviestą. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Kai masė truputį atvėsta, ja užpildome tartaletes. Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 2 dienas.

Komentarai (0)

Palikti komentarą