Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Marcipaniniai kąsneliai su džiovintomis slyvomis

Saldaus skonio marcipanas, džiovintos slyvos, riešutų pagrindas ir kakava ant viršaus. Nuostabaus skonio kąsnelis prie kavos.

 

Marcipano masė nėra labai specifinis ingredientas – tai net galima gaminti namuose,  nors gal tai palikime gamybai 🙂 Bet jei sunku bus rasti, mes radom čia – https://www.gardugardu.lt/parduotuve/riesutai/marcipanas-lubeca/

20 KĄSNELIŲ

Pirmam sluoksniui

  • 100 g migdolų
  • 100 g medjool datulių (be kauliukų)
  • 20 g kokosų aliejaus

Antram sluoksniui 

  • 240 g džiovintų slyvų
  • 20 g kokosų aliejaus

Trečiam sluoksniui 

  • 200 g marcipano masės

Papuošimui 

  • 10-15 g kakavos
  1. Dideliame trintuvo inde iki miltų birumo sumalame migdolus. Sudedame datules, kokosų aliejų, ir viską sukame pulsuojančiu režimu kol gausime trupinius.
  2. Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame. 
  3. Antram sluoksniui trintuve išsukame džiovintas slyvas su kokosų aliejumi. Dedame ant pirmojo sluoksnio. 
  4. Trintuve išsukame marcipano masę, tiesiog kol gausis rutuliukai nes bus lengviau jais padengti džiovintų slyvų sluoksnį.
  5. Gautą masę dedame ant antrojo sluoksnio ir laikome šaldytuve kol sušals (apie 2-4 val)
  6. Ištraukiame formą iš šaldytuvo, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į pailgas juostas, o šias susmulkiname nedideliais gabalėliais (gausis 20 vnt). Gautus kąsnelius apibarstome kakava. Laikome kambario temperatūroje sandarioje dėžutėje arba šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 7 dienas. 

Komentarai (0)

Palikti komentarą