Saldaus skonio marcipanas, džiovintos slyvos, riešutų pagrindas ir kakava ant viršaus. Nuostabaus skonio kąsnelis prie kavos.
Marcipano masė nėra labai specifinis ingredientas – tai net galima gaminti namuose, nors gal tai palikime gamybai 🙂 Bet jei sunku bus rasti, mes radom čia – https://www.gardugardu.lt/parduotuve/riesutai/marcipanas-lubeca/
20 KĄSNELIŲ
Pirmam sluoksniui
- 100 g migdolų
- 100 g medjool datulių (be kauliukų)
- 20 g kokosų aliejaus
Antram sluoksniui
- 240 g džiovintų slyvų
- 20 g kokosų aliejaus
Trečiam sluoksniui
- 200 g marcipano masės
Papuošimui
- 10-15 g kakavos
- Dideliame trintuvo inde iki miltų birumo sumalame migdolus. Sudedame datules, kokosų aliejų, ir viską sukame pulsuojančiu režimu kol gausime trupinius.
- Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame.
- Antram sluoksniui trintuve išsukame džiovintas slyvas su kokosų aliejumi. Dedame ant pirmojo sluoksnio.
- Trintuve išsukame marcipano masę, tiesiog kol gausis rutuliukai nes bus lengviau jais padengti džiovintų slyvų sluoksnį.
- Gautą masę dedame ant antrojo sluoksnio ir laikome šaldytuve kol sušals (apie 2-4 val)
- Ištraukiame formą iš šaldytuvo, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į pailgas juostas, o šias susmulkiname nedideliais gabalėliais (gausis 20 vnt). Gautus kąsnelius apibarstome kakava. Laikome kambario temperatūroje sandarioje dėžutėje arba šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 7 dienas.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai