Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - vasario 24-26d. Vilniuje ir 27d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Sezamų traškučiai su šokoladu

Tik trys ingredientai ir turime mini desertą. Paprastas, greitas ir natūralus. Traškučiai yra ne per saldūs ir juos tikrai norisi valgyti kaip traškučius - vieną po kito.

  • 80g baltųjų sezamo sėklų (galima dalį naudoti juodųjų sezamo sėklų - aš keičiau 10g)
  • 40g klevų sirupo
  • 60g juodojo šokolado

Gausis apie 16 traškučių.

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, be vėjelio.
  2. Sezamo sėklas gerai sumaišome su klevų sirupu.
  3. Po šaukštelį dedame į vienkartines arba daugkartines keksiuko formeles - su šaukšteliu suspaudžiame į lygų ir pakankamai ploną sluoksnį.
  4. Užpildytas formeles dedame į skardą ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 12 minučių.
  5. Iškepus leidžiame atvėsti, išimame iš formelių ir dedame į kamerą atšaldyti.
  6. Virš garų vonelės ištirpiname juodąjį šokoladą - į jį merkiame lygiąją traškučio dalį. Šokoladas gerai dengsis ir greitai sustings nes traškutis bus iš kameros.
  7. Šokoladu padengtus traškučius dedame į šaldytuvą pilnai sustingti.

Komentarai (0)

Palikti komentarą