Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - rugpjūčio 19-21d. Vilniuje ir 22d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Saldžiųjų bulvių mini sūrio pyragas iš knygos "Natūraliai saldu"

Saldžiųjų bulvių mini sūrio pyragas Receptas skirtas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, bet labai mėgsta sūrio pyragus. Šis gražuolis gimė iš tinginystės ir didelio užimtumo, neprisiruošiant iškepti tradicinio sūrio pyrago. Eksperimentas pavyko puikiai – nekeptas saldžiųjų bulvių mini sūrio pyragas su karamelizuotomis karijomis.

6 PORCIJOS

Viršutiniam sluoksniui

  • 1–2 saldžiųjų bulvių
  • 70 g anakardžių
  • 60 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 60 g klevų sirupo
  • 1 1⁄2 arb. š. cinamono

Pagrindui

  • 60 g karijų
    60 g klevų sirupo

Reikės silikoninės formelės su šešiais 6 cm skersmens pusrutuliais.

  1. 70 g anakardžių užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir paliekame pernakt.
  2. Nuluptas saldžiąsias bulves supjaustome mažais kubeliais ir dedame į garų puodą. Jeigu tokio neturite, nebūtina skubėti į parduotuvę jo pirkti, jeigu namie turite metalinį sietelį ir puodą su dangčiu, į kurį sietelis telpa. Verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės. Vis patikriname, ar puode esantis vanduo neišgaravo, jeigu reikia, įpilame dar verdančio vandens. Garuose išvirtas saldžiąsias bulves sutriname iki vientisos masės. Desertui reikės 165 g saldžiųjų bulvių tyrės.
  3. Mirkytus anakardžius su kokosų aliejumi dedame į trintuvo indą ir išsukame iki vientisos masės. Sudedame likusius ingredientus ir ilgai sukame, kol masė taps glotni. Sudedame ją į formeles ir dedame į šaldytuvą, kad sušaltų.
  4. Karijas susmulkiname ir supilame į keptuvę kartu su klevų sirupu. Vis pamaišydami kaitiname 5–8 minutes, kol skysčio nebeliks ir karijos karamelizuosis.
  5. Į desertinę lėkštę dedame karamelizuotas karijas, ant viršaus verčiame sušalusį mini sūrio pyragą.

Komentarai (0)

Palikti komentarą