Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Bananiniai sausainiai su šokoladu iš knygos "Natūraliai saldu"

Kepiniai su bananais įkvėpė sukurti šiuos nekeptus sausainius. Keisti ir netikėti, tačiau labai skanūs, su traškiu riešutų ir datulių pagrindu, mūsų mėgstamu keptu bananu ir plonu šokolado sluoksniu. 

 

6 SAUSAINIAI 

Pagrindui 

  • 80 g Medjool datulių (be kauliukų) 
  • 80 g migdolų 
  • 20 g nerafinuoto kokosų aliejaus 
  • 10 g nesaldintos kakavos 

Įdarui 

  • 150 g banano (be žievės) 
  • 1 valg. š. nerafinuoto kokosų aliejaus 
  • 1 valg. š. ryžių miltų 

Glajui 

  • 70 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %) 

Reikės 6 nedidelių tartalečių formelių – dugno skersmuo 8 cm. Sausainių pagrindui formuoti galite naudoti ir paprastą, mažą kepimo formelę. Formelę išklokite maistine plėvele ir formuokite lygų pagrindą. Svarbiausia kad gautųsi 3 mm storis. 

1. Dideliame trintuvo inde susmulkiname migdolus. Dedame datules, kokosų aliejų, kakavą ir išsukame iki vientisos masės. 

2. Gauta mase padengiame mažų tartalečių formų dugnus. Dedame į šaldymo kamerą bent porai valandų. 

3. Dantų krapštuku išimame sausainių pagrindus, laikome šaldymo kameroje, kol prireiks. 

4. Nedidelėje keptuvėje išlydome kokosų aliejų. Miltuose apvoliojame per pusę išilgai perpjautą bananą ir kepame, kol suminkštės. Sutriname iki vientisos masės. 

5. Ištraukiame sausainių pagrindus iš šaldymo kameros, ant jų tolygiai paskirstome bananų tyrę, palikdami 1–2 mm kraštelį. 

6. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Paruoštų sausainių viršų merkiame į šokoladą ir dedame į lėkštę. Sausainius laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 3 dienas. 

Komentarai (0)

Palikti komentarą