Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Miso ir chia sėklų brownie

Pirmą kart apie šią kombinaciją sužinojau skaitydama guardian tai šis išradimas ne mano, o mano mylimos Meera Sodha, bet brownie per skanus nepasidalint, nes jis toks fudgy kad net dantų žymės lieka kandant :) O dar smagu kad vegan, ypatingai sausį per patį pačiausią veganuary :)

Receptui šiaip reikia bekvapio kokosų aliejaus kad atsiskleistų miso skonis, bet jei jo nerandate išeis ir su paprastu kokosų aliejumi, tik labiau jausis kokosų skonis. Jei neesate veganai galit vietoj aliejaus naudot sviestą, bet man asmeniškai veganinė versija net skanesnė, nes su kokosų aliejumi tekstūra daugiau fudgy plius aliejus šiek tiek daugiau traškumo suteikia.

Reikės

  • 125 g juodo šokolado
  • 75 g kokosų aliejaus (bekvapio)
  • 175 g tamsaus muscovado cukraus
  • 60 g miltų
  • 2,5 valg. š. chia sėklų
  • 3 arb. š. baltos miso pastos
  • Maldon druskos flakes

Reikės stačiakampės 20 × 10 cm formos. 

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
  2. Chia sėklas sumaišome su 150 ml vandens.
  3. Garų vonelėje išlydome šokoladą su aliejumi. 
  4. Nuėmus nuo ugnies įmaišome cukrų. Dedame miltus, miso pastą ir viską išmaišome. Tada pilame jau išbrinkusias chia sėklas ir viską išmaišome. Dedame kelis žiupsnelius maldon druskos flakes ir gautą masę pilame į kepimo indą.
  5. Kepame 40-45 minutes.
  6. Atvėsusį dedame į šaldytuvą ir pjaustome jau gerai atšalusį.

Komentarai (0)

Palikti komentarą