Lengvas desertas arba alternatyva savaitgalio pusryčiams. Kreminis riešutų kremas, saldi kriaušė ir gervuogės, kurias galite keisti šilauogėmis jei sunku rasti.
Riešutų kremui
- 2 valg. š. anakardžių
- 1 mažos prinokusios kriaušės
- 2 arb. š. migdolų sviesto
- 1 arb. š. citrinų sulčių
- 1 valg. š. klevų sirupo
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
Gervuogėm
- Sauja gervuogių (apie 70 g)
- 1 valg. š. klevų sirupo
Keptai kriaušei
- 1 kriaušė
- 1 arb. š. nerafinuoto arba gabaliukas sviesto
- 1 arb. š. klevų sirupo
Papuošimui
- Sauja gervuogių
- Sauja lazdyno riešutų
- Anakardžius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame valandai. Galima ir per naktį.
- Trintuvo inde išsukame mirkytus anakardžius su prinokusia kriauše, klevų sirupu, citrinų sultymis ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Išsukus dedame migdolų sviestą ir vėl sukame kol susimaišys.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Lazdynų riešutus paskleidžiame kepimo skardoje, kepame orkaitėje apie 10 minučių, kol apskrus. Jiems atvėsus, juos triname tarp delnų, kad nusiimtų luobelės. Stambiai supjaustome.
- Kriaušę perpjauname į dvi dalis ir ant nedidelės ugnies pakepiname kol apskrus ir suminkštės. Ant pačio galo ant kriaušės pilame klevų sirupą.
- Gervuoges dedame į mažą puodą su klevų sirupu ir verdame kol sutirštės.
- Į dubėnelį dedame kremą, kepintą kriaušę, karštas gervuoges. Puošiame kepintais lazdyno riešutais ir šviežiomis gervuogėmis. Papidomai dedame truputėlį migdolų sviesto.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai