Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - kovo 25-27d. Vilniuje ir kovo 28d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Aviečių ir migdolų sviesto kąsneliai su datulių karamele

Visai paprasti aviečių ir migdolų sviesto kąsneliai su datulių karamele kai noris kažko saldaus ir lengvo.

7 SALDAINIAI

  • 65 g datulių (be kauliukų)
  • 50 g migdolų sviesto + papuošimui
  • 65 g šviežių aviečių + papuošimui (3 avietės per saldainį)
  • 1 arb. š. rudo cukraus
  • 90 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)

Reikės silikoninės mini keksiukų formelės – viršaus skersmuo 4,5 cm. Galite naudoti ir popierines keksiukų formeles. 

  1. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.
  2. Keksiukų formeles dedame ant mažos kepimo skardos, kuri tilptų į šaldytuvą. Į formeles pilame po šaukštelį šokolado taip, kad tolygiai pasiskirstytų. Pavartome kad kraštai ir užsipildytų šokoladu. Dedame į šaldytuvą kas sušaltų.
  3. Į trintuvo indą dedame datules karamelės sluoksniui. Sukame iki vientisos masės. Dedame migdolų sviestą ir sukame, kol migdolų sviestas susimaišys su datulių karamele. Gautą masę dedame į formelių vidurį.
  4. Avietes dedame į mažą puodą su šaukšteliu rudo cukraus ir verdame kol sutirštės. Atvėsus pilame ant karamelės sluoksnio. 
  5. Ant viršaus dedame po truputėlį migdolų sviesto ir puošiame avietėmis. Dedame į šaldytuvą atvėsti, mažiausiai 2 valandoms.

Mažas patarimas: Kaip išlydyti šokoladą garų vonelėje?

Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu.

Komentarai (0)

Palikti komentarą