Lengvai ir greitai pagaminamas desertas, kuriuo galima pamaitinti būrį draugų ar kolegų. Nepaliekantis abejingų skonis, panašus į „Snickers“ batonėlio, tik vietoje žemės riešutų naudojame skrudintus anakardžius.
14–16 PORCIJŲ
Pagrindui
- 220 g Medjool datulių (be kauliukų)
- 220 g anakardžių
- 55 g nerafinuoto kokosų aliejaus
Įdarui
- 180 g anakardžių
- 200 g Medjooldatulių (be kauliukų)
- 20 g nerafinuoto kokosų aliejaus
Papuošimui
- 35 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)
Reikės 22 cm skersmens ir 2 cm aukščio tartos formos išimamu dugnu. Jeigu tokios neturite, puikiai tiks ir apvali atsegama forma, tik tokiu atveju peiliu reikės suformuoti 2 cm aukščio kraštelį.
1. Į didelį trintuvo indą sudedame anakardžius ir susmulkiname iki trupinių. Dedame datules, kokosų aliejų ir viską sukame pulsuojančiu režimu, kol gausime vientisą masę be datulių gabaliukų.
2. Gautą masę sudedame į formą. Tolygiai padengiame formos dugną ir 2 cm aukščio kraštus. Dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 2 valandoms. Kai pagrindas sustingsta, atsargiai išimame iš formos ir dedame atgal į šaldymo kamerą.
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Anakardžius paskleidžiame kepimo skardoje, kepame orkaitėje apie 10–12 minučių, kol apskrus. Jiems atvėsus, peiliu stambiai supjaustome.
5. Įdarui į trintuvo indą sudedame datules ir kokosų aliejų. Sukame iki vientisos masės.
6. Gautą datulių karamelę sumaišome su stambiai sukapotais skrudintais anakardžiais.
7. Šiuo įdaru užpildome tartos pagrindą, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame atgal į šaldymo kamerą vienai valandai.
8. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, apšlakstome juoduoju šokoladu. Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per savaitę.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai