Lengvi ir traškūs vasarinių mėlynių skonio batonėliai. Ilgiau lauksite, kol jie sustings, nei užtruksite pagaminti.
4 DIDELI BATONĖLIAI
- 120 g Medjool datulių (be kauliukų)
- 30 g nerafinuoto kokosų aliejaus
- 35 g pūstų viso grūdo avižų
- 35 g saulėgrąžų sėklų
- 10 g liofilizuotų mėlynių
Mažas patarimas. Pūstas avižas galite keisti kitomis pūstomis kruopomis, pavyzdžiui, ryžiais ar bolivinėmis balandomis.
- Mažoje keptuvėje 5–8 minutes ant vidutinės ugnies pakepiname saulėgrąžų sėklas, nepamiršdami vis pamaišyti.
- Nedideliame trintuvo inde iki vientisos masės išsukame datules ir 10 g kokosų aliejaus.
- Į didelį dubenį suberiame pūstas avižas, pakepintas saulėgražas, liofilizuotas mėlynes ir 20 g kokosų aliejaus. Įdedame gautą datulių karamelę ir rankomis viską išmaišome. Iš pradžių bus sudėtinga, bet šiek tiek pasistengus viskas sukibs į vieną masę.
- Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 30 minučių.
- Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į 4 dalis. Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 4 dienas.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai