Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Pūstų avižų batonėliai iš knygos "Natūraliai saldu"

Lengvi ir traškūs vasarinių mėlynių skonio batonėliai. Ilgiau lauksite, kol jie sustings, nei užtruksite pagaminti.

4 DIDELI BATONĖLIAI

  • 120 g Medjool datulių (be kauliukų)
  • 30 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 35 g pūstų viso grūdo avižų
  • 35 g saulėgrąžų sėklų
  • 10 g liofilizuotų mėlynių

Mažas patarimas. Pūstas avižas galite keisti kitomis pūstomis kruopomis, pavyzdžiui, ryžiais ar bolivinėmis balandomis.

  1. Mažoje keptuvėje 5–8 minutes ant vidutinės ugnies pakepiname saulėgrąžų sėklas, nepamiršdami vis pamaišyti.
  2. Nedideliame trintuvo inde iki vientisos masės išsukame datules ir 10 g kokosų aliejaus.
  3. Į didelį dubenį suberiame pūstas avižas, pakepintas saulėgražas, liofilizuotas mėlynes ir 20 g kokosų aliejaus. Įdedame gautą datulių karamelę ir rankomis viską išmaišome. Iš pradžių bus sudėtinga, bet šiek tiek pasistengus viskas sukibs į vieną masę.
  4. Gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 30 minučių.
  5. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į 4 dalis. Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 4 dienas.

Komentarai (0)

Palikti komentarą