Kiekvieną kartą, kai tik turite prinokusių bananų su rudais taškeliais, juos nulupkite, supjaustykite 1 cm griežinėliais ir dėkite į šaldymo kamerą. Taip turėsite nepamainomą ingredientą, kai sumanysite pasigaminti natūraliai saldžių ledų.
10–12 PORCIJŲ
Ledams
- 750 g šaldytų bananų griežinėlių
- 1 skardinės kokosų pieno
- 150 g klevų sirupo
- 3 arb. š. vanilės ekstrakto
Papuošimui
- 200 g lazdynų riešutų
- 1 skardinės kokosų pieno
- 70 g medaus (medų galime keisti klevų sirupu arba ruduoju cukrumi)
Maži patarimai. Kokosų pieno skardinę dėkite į šaldytuvą, kad skardinės viršuje esantis kokosų kremas sustingtų. Kokosų pieno skardinės apačioje esančio skysčio nenaudosime.
Reikės silikoninės stačiakampės 26 × 10 cm formos. Galite naudoti ir metalinę, tik ją išklokite maistine plėvele.
1. Į trintuvo indą sudedame šaldytus bananų griežinėlius ir sukame ilgai, su mentele vis nubraukdami prie indo šonų prilipusius gabalėlius žemyn, kol viskas taps šviesia, vientisa, tąsia mase.
2. Atskirame inde maišytuvu išplakame kokosų kremą, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą.
3. Gautą masę supilame į bananus, viską gerai išmaišome ir pilame į formą. Dedame į šaldymo kamerą ir paliekame per naktį, kad visiškai sušaltų.
4. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
5. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Lazdynų riešutus paskleidžiame kepimo skardoje, kepame orkaitėje apie 10 minučių, kol apskrus. Jiems atvėsus, juos triname tarp delnų, kad nusiimtų luobelės.
6. Prieš valgant ledus į puodą pilame kokosų pieną, dedame medų, užviriname, išmaišome. Tada sumažiname ugnį ir verdame maždaug 45–60 minučių, kol susidarys švelni karamelė.
7. Iš formelės išimame ledus, pilame kokosų karamelę ir apibarstome per pusę perpjautais pakepintais lazdynų riešutais.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai