Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Aviečių ir rožių kąsneliai

Kaip tik savaitgaliui visai paprasti aviečių ir rožių frozen cheesecake bars su kardamonais ir žaliomis citrinomis.

6-7 KĄSNELIAMS

  • 250 g maskarponės
  • 4 žali kardamonai
  • 2 lašai rožių ekstrakto arba vandens 
  • 50g medaus
  • 60g aviečių
  • 2 žalių citrinų (naudosime žievelę ir 50 g sulčių) 
  • 100 g juodo šokolado

Reikės silikoninės stačiakampio formos formelės – 6×2 arba galite naudoti mažą kepimo formelę duonai kepti. Prieš tai ją tik išklokite maistine plevele. Atšalus kąsnelius tiesiog reikės supjaustyti. 

  1. Smulkia tarka nutarkuojame žaliųjų citrinų žievelę. Išspaudžiame sultis.
  2. Iš kardamonų išimame sėklas ir grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
  3. Dideliame ir giliame inde elektriniu maišytuvu išplakame maskarponę su medumi, kad nebeliktų gumulėlių. 
  4. Dedame visus kitus ingredientus ir plakame toliau, bet ne per ilgai, tiek, kad masė būtų vientisa. Svarbu nepersistengti su rožių ekstraktu nes reikia vos dviejų lašų. 
  5. Viską dedame į formeles ir į šaldymo kamerą.
  6. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.
  7. Jau sušalusių kąsnelių vieną pusę merkiame į šokoladą ir dedame ant kepimo popieriaus. Kąsnelių viršų apšlakstome šokoladu. Ant viršaus galite užbarstyti

    lifolizuotų aviečių, bet tai nebūtina. Dedame į šaldymo kamerą. 

Kąsnelius išimkite iš šaldymo kameros prieš valgant ir palaikykite kambario temperatūroje kelias minutes. Valgyte galite vienus arba su šviežiomis avietėmis. 

Jei norite ledų batonėlių visus kąsnelius apvoliokite šokolade. Tik aišku šiam variantui reikės daugiau šokolado.

Mažas patarimas: Kaip išlydyti šokoladą garų vonelėje?

Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu.

Komentarai (0)

Palikti komentarą