Rami vasaros popietė, ilgas stalas po žydinčia liepa, daug gamtos garsų aplink, visi patogiai įsitaisę ir, nors tyli, akys šypsosi – spalvotas ledų tortas negali likti nepastebėtas. Tobulas desertas ant jūsų šeimos stalo.
Ledų tortui
- 6 kiaušinių trynių
- 150 ml klevų sirupo
- 250 ml 36 % riebumo grietinėlės
- 400 g šviežių aviečių
- 2 arb. š. vanilės pastos
- 2 želatinos lapelių
Papuošimui
- 150 g šviežių aviečių
- 1 arb. š. klevų sirupo
Reikės silikoninės arba metalinės stačiakampės (26 × 10 cm) formos. Jei naudosite metalinę, prieš tai ją išklokite maistine plėvele.
1. 400 g aviečių sutriname trintuve.
2. Į šaltą vandenį dubenėlyje 5 minutėms pamerkiame želatinos lapelius taip, kad visiškai apsemtų.
3. Užverdame vandenį garų vonelei.
4. Kitame puode užverdame klevų sirupą, kol pasirodys burbulai.
5. Į dubenėlį, kurį dėsime virš garų vonelės, įmušame kiaušinių trynius ir plakame elektriniu maišytuvu kelias sekundes.Dubenį perkeliame virš garų vonelės ir plakame toliau, po truputėlį pildami karštą klevų sirupą. Svarbu nesustoti plakti. Plakame 5–8 minutes, kol kremas bus tirštas, o išėmę maišytuvą matysime kremo juostas, krentančias nuo šluotelių. Nuimame indelį nuo garų vonelės. Išbrinkusius želatinos lapelius išimame iš vandens, delnu nusunkiame ir dedame į karštą kremą. Kremą plakame toliau, kol visiškai atšals.
6. Kitame dubenėlyje išplakame grietinėlę. Svarbu nepersistengti ir neperplakti, nes mums reikia švelnių putų, o ne kieto sviesto. Plaktą grietinėlę sumaišome su trintomis braškėmis ir atšalusiu kremu.
7. Gautą masę pilame į silikoninę formelę. Dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 8 valandoms, geriausia palikti per naktį.
8. Torto viršui reikalingas avietes perpjauname per pusę, kitas paliekame neperpjautas ir jomis dekoruojame ledų tortą.
Taip pat galite sutrinti šiek tiek aviečių ir tyrę dėti ant torto viršaus, prieš dedant avietes. Su avietėmis puikiai derės mangai ar kitos uogos, tai jei turite spalvai paįvairinti galite dėti ir juos.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai