Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - lapkričio 11-13d. Vilniuje ir 14d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kepti greipfrutai su maskarpone, peletrūnais ir sezamų sėklų traškučiu

Kai dar abi gyvendavom tėvų namuose Asta kepdavo per pusę perjautus apelsinus, kuriuos mes valgydavom su ledais ir man jų skonis taip giliai įstrigęs kad aš jų iki šiol noriu. Tai va, šis desertas yra to prisiminimo šiuolaikinė versija šiandieninei man.

DVIEM PORCIJOM REIKĖS:

  • 2 greipfrutai 
  • 2 arb. š. šviesaus muskovado cukraus
  • 2 valg. š. maskarponės (galima keisti paprastu ar kokosų jogurtu) 
  • 1 valg. š. klevų sirupo (galima ir visai nedėti arba keisti medumi)
  • 1/2 arb. š. vanilės pastos
  • Kelių peletrūno lapelių
  1. Orkaitę įkaitiname iki max, kepimo funkcija – grilius. 
  2. Greipfrutus perpjauname per pusę. Vieną jų pusę šaukšteliu išskobiame. Minkštimą susmulkiname, dedame į atskirą dubenėlį, sumaišome su cukrumi (1 arb. š.) ir dedame atgal į greipfrutus. Ant viršaus užbarstome likusį cukrų. Taip paruoštas dvi puseles dedame į orkaitę 5-8 minutėm. 
  3. Kitas dvi greipfruto puseles nulupame, pašaliname visas odeles ir pasiliekame tik minkštimo segmentus. 
  4. Elektriniu mikseriu išplakame maskarponę su klevų sirupu ir vanilės pasta. 
  5. Karštas greipfruto puseles dedame į lėkštes, ant viršaus dedame šviežius minkštimo segmentus. Dedame paruoštą maskarponę ir puošiame peletrūno lapeliais. Valgome su sezamų sėklų brittle

Komentarai (0)

Palikti komentarą