Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Sezamų sėklų traškutis

Mano naujas būdas skaninti jogurtą, ledus, ir viską ką šiuo metu kepu :)

  • 20 g juodų sezamų sėklų
  • 45 g baltų sezamų sėklų 
  • 50 g šviesaus muskovado cukraus
  • 50 g klevų sirupo 
  • 25 g sviesto
  • Žiupsnelis druskos 
  1. Orkaitę įkaitiname iki 170 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi. 
  2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Sezamų sėklas paskleidžiame kepimo skardoje, ir kepame orkaitėje apie 5 minutes arba kol apskrus. 
  3. Pasiruošiame du kepimo popieriaus lakštus kurie tilptų į didesnę kepimo formą.
  4. Cukrų, klevų sirupą, sviestą ir druską dedame į puodą ir ant didelės ugnies verdame nuolat maišydami. Kai pradeda burbuliuoti, nuimam nuo ugnies ir iškart pilame sezamo sėklas. Viską išmaišome ir pilame ant kepimo popieriaus. Uždengiame antru kepimo popieriaus lakštu ir gautą masę kočiojame tarp dviejų lakštų iki 3mm storio. 
  5. Viską perkeliame ant kepimo skardos ir atsargiai nuimame viršutinį kepimo popieriaus lakštą. Jei karamelė bus prilipus prie viršutinio lakšto atsargiai peiliu nuimame.
  6. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių. Praėjus 15 minučių tikriname pastoviai, nes nenorime kad apdegtų kraštai. Kitaip jūsų 'brittle' bus labai kartus.
  7. Iškepus, paliekame atvėsti.

Komentarai (0)

Palikti komentarą