Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - lapkričio 11-13d. Vilniuje ir 14d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Veganinis apelsinų keksas su kardamonais, šokoladiniu kremu ir apelsininiu įdaru

Kalėdų puošmena šiais metais tai veganinis apelsinų keksas su kardamonais, šokolado gabaliukais, apelsininiu įdaru bei šokolado kremu.

Biskvitui

  • 190 g maltų migdolų*
  • 55 g self-raising miltų
  • 1 arb. š. valgomosios sodos
  • 5 žalių kardamonų
  • 125 g klevų sirupo
  • 70 g vandens nuo avinžirnių skardinės
  • 50 g juodojo šokolado
  • 1 apelsinas
  • 2 arb. š. obuolių acto
  • Druskos

 Šokoladiniam kremui

  • 300 g silken tofu
  • 120 g juodojo šokolado
  • 90 g klevų sirupo

Apelsinų įdarui

  • 1-2 apelsinai
  • 40 g cukraus
  • 2 g agar agar

Papuošimui

  • 50 g juodojo šokolado

Reikės 20 cm skersmens atsegamos kepimo formos.

* Šiam receptui būtina pirkt migdolus kur ant pakuotės yra užrašyta angliškai ground almonds. Dažnai parduodami migdolų miltai netiks.

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
  2. Pasiruošiame kepimo formą. Atsegame formą ir ant jos dugno uždedame kepimo popieriaus lapą (didesnį, negu reikia), užspaudžiame šonus. Nuo kyšančių kepimo popieriaus kraštų atkerpame dvi 5 cm pločio juostas ir jas dedame prie formos šonų taip, kad viskas būtų uždengta ir iškepusį biskvitą būtų lengva išimti.
  3. Iš kardamonų išimame sėklas ir grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
  4. Juodą šokoladą smulkiai supjaustome kubeliais.
  5. Į didesnį dubenį dedame maltus migdolus, miltus, sodą, kardamonus ir žiupsnelį druskos. Viską išmaišome.
  6. Į atskirą dubenį pilame avinžirnių vandenį, klevų sirupą, apelsino sultis (45 g). Nutarkuojame apelsino žievelę.
  7. Į šlapius ingredientus pilame sausus, įmaišome smulkintą šokoladą ir viską išmaišome. Greitai pilame į paruoštą formelę, nes masė pradės tirštėti ir kepame įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti. Atvėsusį biskvitą verčiame į lėkštę,
  8. Šokoladiniam kremui virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Kol lydosi blenderyje išsukame tofu su klevų sirupu. Tofu iš pakelio pirmiausiai išverčiame į dubenį ir tik tada masę be skysčio dedame į blenderį ir išsukame kartu su klevų sirupu. Supilame išsilydžiusį šokoladą ir išsukame iki vientisos masės. Laikome šaldytuve kol prireiks.
  9. Apelsininiam įdarui iš 1 apelsino išpjauname apelsino segmentus, išspaudžiame sultis. Turėtų gautis 130 g. Jei trūksta imam kitą apelsiną ir dedame daugiau segmentų. Apelsinus dedame i mažą puodą su cukrumi ir agar milteliais. Užverdame, svarbu kad cukrus ištirptų ir paliekame atvėsti. Atvėsus laikome šaldytuve kol prireiks.
  10. Atėjus valgymo dienai belieka viską sudėt kartu. Ant biskvito dedame kremą, šauktu suformuojame vietą apelsininiui idarui. Prieš dedant apelsininį įdarą išsukame blenderyje iki vientisos masės. Smulkia tarka nutarkuojame šiek tiek šokolado.
  11. Virš garų vonelės išlydome likusį juodąjį šokoladą ir apšlakstome ant kekso viršaus.