Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Pistacijų ir kardamonų sables su baltu šokoladu

Trapūs sviestiniai sausainiai kuriuose nėra daug cukraus nes norėjau kad pilnai atsiskleistų kardamonų skonis, bet saldumo užteks nes baltas šokoladas viską sutvarko.

12 SAUSAINIŲ

  • 50 g pistacijų riešutų
  • 145 g baltų speltos miltų
  • 25 g šviesaus muskavado cukraus arba balto cukraus
  • 15 g krakmolo
  • 120 g sviesto (šalto, supjaustyto kubeliais) 
  • 6 žalių kardamonų
  • 1 kiaušinio baltymas
  • Žiupsnis Maldon druskos flakes

Papuošimui

  • 80 g balto šokolado
  • 20 g pistacijų riešutų

 

  1. Į trintuvo indą dedame pistacijų riešutus ir smulkiname iki smulkių trupinių. Dedame į atskirą dubenėlį. 
  2. Iš kardamonų išimame sėklas ir grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
  3. Kitus sausus ingredientus dedame į trintuvą ir sukame kol ingredientai susimaišys. Tada dedame gabalėliais supjaustytą sviestą ir pulsuojančiu rėžimu sukame kol viskas suiims į vieną masę. Dedame pistacijas ir ant pačio galo dedame kiaušinio baltymą ir dar kartą išsukame. Jau kai matome kad masė darosi vientisa būtinai nustojame sukti, nes kitaip keisis sausainių tekstūra.
  4. Tešlą verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuojame cilindrą. Apvyniojame maistine plėvele arba kepimo popieriumi ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
  6. Išimame tešlą, supjaustome 5mm griežinėliais ir dedame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių svarbu palikti 2cm atstumą.
  7. Kepame apie 11-13 minučių. Iškepus leidžiame atvėsti. 
  8. Virš garų vonelės išlydome baltą šokoladą. Tai darykite tik prieš puošiant nes baltas šokoladas gali sušokt į vieną gumbą. Jei taip atsitiks galite įdėt truputį sviesto.
  9. Papuošimui susmulkiname pistacijas.
  10. Kiekvieno sausainio dalį merkiame į šokoladą ir apibarstome smulkintom pistacijom.