Trapūs sviestiniai sausainiai kuriuose nėra daug cukraus nes norėjau kad pilnai atsiskleistų kardamonų skonis, bet saldumo užteks nes baltas šokoladas viską sutvarko.
12 SAUSAINIŲ
- 50 g pistacijų riešutų
- 145 g baltų speltos miltų
- 25 g šviesaus muskavado cukraus arba balto cukraus
- 15 g krakmolo
- 120 g sviesto (šalto, supjaustyto kubeliais)
- 6 žalių kardamonų
- 1 kiaušinio baltymas
- Žiupsnis Maldon druskos flakes
Papuošimui
- 80 g balto šokolado
- 20 g pistacijų riešutų
- Į trintuvo indą dedame pistacijų riešutus ir smulkiname iki smulkių trupinių. Dedame į atskirą dubenėlį.
- Iš kardamonų išimame sėklas ir grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
- Kitus sausus ingredientus dedame į trintuvą ir sukame kol ingredientai susimaišys. Tada dedame gabalėliais supjaustytą sviestą ir pulsuojančiu rėžimu sukame kol viskas suiims į vieną masę. Dedame pistacijas ir ant pačio galo dedame kiaušinio baltymą ir dar kartą išsukame. Jau kai matome kad masė darosi vientisa būtinai nustojame sukti, nes kitaip keisis sausainių tekstūra.
- Tešlą verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuojame cilindrą. Apvyniojame maistine plėvele arba kepimo popieriumi ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
- Išimame tešlą, supjaustome 5mm griežinėliais ir dedame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių svarbu palikti 2cm atstumą.
- Kepame apie 11-13 minučių. Iškepus leidžiame atvėsti.
- Virš garų vonelės išlydome baltą šokoladą. Tai darykite tik prieš puošiant nes baltas šokoladas gali sušokt į vieną gumbą. Jei taip atsitiks galite įdėt truputį sviesto.
- Papuošimui susmulkiname pistacijas.
- Kiekvieno sausainio dalį merkiame į šokoladą ir apibarstome smulkintom pistacijom.