Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Varškės keksas su juodaisiais serbentais, jogurtiniu varškės kremu ir karamelizuotais migdolais

Šventei visada norisi šventinio deserto, tad kuriant šį keksą kriterijai buvo labai paprasti – tobulas skonis, lengvai pagaminamas, aiškiai išreikštas pagrindinis ingredientas – šį kartą varškė ir juodieji serbentai kurie ne tik papildo skonį bet ir pagyvina desertą. Norėjosi šiek tiek pabėgti nuo tradicijų, todėl naudojome natūraliai saldų klevų sirupą, taip priduodant keksui savitą tekstūrą. Bet labiausiai mus džiugina kekso viršuje esantis gaivus jogurto, varškės ir vanilės kremas su visa karūna karamelizuotų migdolų kurie ne tik galutinai išpildo deserto skonį bet ir atrodo tikrai įspūdingai. Keksas pasipuošęs karūna neatsitiktinai, jam naudojome Karališkus miltus iš Malsenos.

KEKSUI

  • 280g varškės
  • 120g šaldytų juodųjų serbentų
  • 120g migdolų
  • 200g Malsenos Karališkų miltų
  • 2 nubrauktų arb.š. kepimo miltelių
  • 4 kiaušinių
  • 200g kambario temperatūros sviesto ir dar šiek tiek skardai ištepti
  • 260g klevų sirupo

KREMUI

  • 80g varškės
  • 80g graikiško jogurto
  • 60g klevų sirupo
  • ½ vanilės ankšties sėklų

PAPUOŠIMUI

  • 60g migdolų lazdelių
  • 50g medaus

 

Reikės 22cm skersmens kekso formos. Jeigu norite mažesnio kekso, nurodytus kiekius dalinkite per pusę, naudokite 16cm skersmens ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje be ventiliatoriaus 50 minučių.

  1. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių, kepimo funkcija – viršus ir apačia, be ventiliatoriaus.
  2. Kepimo skardą ištepame minkštu sviestu.
  3. Migdolus sumalame iki labai smulkių trupinių.
  4. Varškę pertriname per sietelį.
  5. Atskiriame kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius dedame į didesnį dubenį kartu su minkštu sviestu ir klevų sirupu.
  6. Išplakame baltymus iki standžių putų. Su ta pačia šluotele išmaišome trynius su sviestu ir klevų sirupu. Įmaišome ir pertrintą varškę.
  7. Į trynių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais. Įberiame maltus migdolus ir viską gerai išmaišome.
  8. Į masę atsargiai įmaišome išplaktus baltymus ir juos bebaigiant įmaišyti beriame tiesiai iš šaldymo kameros juoduosius serbentus  ir lengvai išmaišome.
  9. Masę šaukštu sukrečiame į paruoštą skardą ir išsilyginame šiek tiek su šaukštu ar mentele.
  10. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 2 valandas.  Iškepus leidžiame pravėsti, galima dar šiek tiek šiltą versti į lėkštę ir tuomet laukiame kol pilnai atvės.
  11. Į keptuvę beriame migdolų lazdeles ir reguliariai maišant ant vidutinės ugnies apskrudiname jas. Dedame medų, nukeliame nuo ugnies ir gerai išmaišome. Jokiais būdais neragaukite, nes labai labai karšta. Karamelizuotus riešutus verčiame ant pasiruošto kepimo popieriaus lakšto ir išskleidžiame vienu sluoksniu. Leidžiame pilnai atvėsti.
  12. Nedideliame dubenyje sumaišome kremo ingredientus ir su blenderiu triname iki vientisos, šilkinės masės. Gautą masę šaukštu pilame ant kekso viršaus, leidžiame nubėgti ir į šonus. Apibarstome karamelizuotomis migdolų lazdelėmis.
  13. Keksą rekomenduojame išsikepti iš vakaro, o dekoruoti valgymo dieną.

 

Maži patarimai.

Naudokite vanilės ankšties sėklas, nes vanilės pasta nuspalvina kremą gelsvai.

Jeigu versite pilnai atvėsusį keksą – su peiliu apeikite vidinius ir išorinius kraštus ir tada nebijote jį švelniai krestelėti nedideliu atstumu nuo lėkštės.