Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kokosų ir migdolų pyragas, mangai, braškes ir švelnus kokosinis kremas

Visiški tropikai lėkštėje. Šlapias, gilaus skonio kokosų ir migdolų pyragas, švelnus kokosų kremas su daug vanilės, saldus mangas, vasara kvepiančios braškės ir žalia citrina.

6-8 PORCIJOS

Pyragui

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 70g tamsaus muskavado cukraus
  • 20g kokosų drožlių
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 90 g maltų migdolų
  • žiupsnelio druskos

Kokosų kremui

  • 1 skardinė kokosų pieno (full fat)
  • 50 g krakmolo
  • 50 g tamsaus muskovado cukraus
  • 6 kiaušiniai (2 kiaušiniai ir 4 tryniai)
  • 1 arb. š. vanilės pastos

Papuošimui

  • 2-3 mangai
  • Braškės
  • 2 žalios citrinos
  • Kokosų jogurtas (nebūtina)
  • Mėtos (nebūtina)

Reikės stačiakampės 20 × 10 cm formos. 

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
  2. Pyragui elektriniu maišytuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi, kokosų drožlėmis, druska ir vanilę. Plakame apie 2-3 minutes. Įmušame 2 kiaušinius ir išmaišome. Dedame maltus migdolus ir viską dar kartą išmaišome. 
  3. Gautą masę dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstome. Kepame 30-35 minutes. .
  4. Į puodą pilame kokosų pieną, vanilės pastą ir kaitiname, kol skystis bus karštas, bet ne verdantis.
  5. Palengva, kad nesusidarytų putos, kiaušinius ir trynius mediniu šaukštu maišome su cukrumi, kol cukrus ištirpsta. Dedame krakmolą ir viską išmaišome iki vientisos masės. Į kiaušinius su cukrumi pilame karštą pieną, nuolatos maišydami šluotele. Gautą masę  pilame atgal į puodą ir nuolatos maišydami (tai būtina, nes kitaip puodo apačioje rasite kiaušiniene) verdame ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės ir, pirštu perbraukus iš jos ištrauktą medinį šaukštą, liks aiškus ruožas.
  6. Gautą masę paliekame atšalti, dedame į šaldytuvą. Prieš valgant šaltą kremą išsukame blenderyje, nes tik tada gausite švelnų, blizgantį kokosų kremą.
  7. Į dubenėlį dedame gabalėlį pyrago, kokosų kremą, mangą, braškes, ir truputėlį kokosų jogurto. Apibarstome tarkuota žaliosios citrinos žievele. Dedame mėtos lapelius jei naudojate.

Mažas patarimas

Lietuvoje iki šiol yra keletas skirtingų rūšių maltų migdolų. Mes perkame tik tuos, ant kurių pakuotės anglų kalba yra parašyta Ground almonds, arba gaminame pačios. Maltais migdolais prekiauja internetinė parduotuvė www.goodnuts.lt. Čia jie vadinami migdolų miltais.