Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šokoladinis fondanas

Šokoladinis fondanas yra pats šokoladiškiausias desertas - klampus, kreminis ir sodraus skonio. Jis išlaiko savo formą, bet viduje slepia skystą šokoladą. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad procesas labai sudėtingas, tačiau darant tiksliai pagal receptą šokoladinis fondanas visada pavyksta.

6 PORCIJOS

  • 120g juodojo šokolado (ne mažiau 70%)
  • 120g sviesto
  • 120g rudojo cukraus
  • 70g grikių miltų
  • 20g nesaldintos kakavos
  • 4 kiaušinių
  • žiupsnelis druskos
  • sviesto formelėms ištepti

Naudoju 7,5 cm skersmens formeles - 6 vienetus. Jas ištepame minkštu sviestu. Labai svarbu kad visas vidinis formelės paviršius būtų pasidengęs sviestu, kitu atveju prie masė gali prikibti prie neišteptos vietos ir tada fondanas neišsivers arba plyš.

Šį desertą labai lengva perkepti, o kaip žinia orkaitės kepa skirtingai, todėl pirmą kepkite vieną indelį ir patikrinkite ar viskas gerai gavosi, tik po to kepkite likusius.

  1. Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių su vėjeliu, jeigu kepsite iš karto.
  2. Virš garų vonelės (vandenį užverdame, tada sumažiname kaitrą iki minimalios ir tik tada dedame indą ant viršaus, svarbu kad indo dugnas nesiliestų su vandeniu) esančiame inde sudedame sulaužytą šokoladą ir supjaustytą sviestą. Pamaišydami (ne per daug) pilnai ištirpiname.
  3. Kiaušinius plakame su cukrumi apie 4-5 minutes. Į gautą mišinį įmaišome ištirpusią šokolado ir sviesto masę. Taip pat suberiame prasijotus miltus ir kakavą ir gerai išmaišome tol kol išsimaišo, bet ne daugiau.
  4. Išpilstome gautą masę į indelius.
  5. Vieną indelį dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 8-9 minutes.
  6. Iškepus leidžiame pastovėti 2 min ir tada verčiame į lėkštę, apverčiame su visu indeliu ir gražiai nuiimame karštą formelę (su rankšluosčio pagalba).
  7. Jeigu gavosi norimas rezultatas kepkite likusius indelius tą patį laiką arba kokį 15s ilgiau, nes indelių bus daugiau.
  8. Jeigu kepsite kitą dieną arba vėliau - dėkite formeles į šaldytuvą, o po valandos ar kelių jas uždenkite folija, kai masė jau bus sustingusi. Atėjus laikui kepkite taip pat įkaitintoje orkaitėje 10-11 minučių.

Skanaus!