Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Slyvų ir varškės trupininis pyragas

Naujas atradimas - varškė puikiausiai tinka pyrago trupiniams! Šis pyragas yra greitas, yra pilnas skonio. 7 ingredientai ir mažiau nei per valandą jau turite garuojantį desertą, kurį valgyti galima ir karštą su ledais ar jogurtu.

Pyragas skanus ir su viena slyvų rūšimi, bet tikrai verta išbandyti ir kelias skirtingas slyvas sumaišyti - tada platesnė skonių, tekstūrų ir spalvų skalė.

Įdarui

  • 700g įvairių rūšių slyvų be kauliukų
  • 2 šaukštų rudojo Demerara cukraus

Trupiniams

  • 150g varškės
  • 150g kvietinių self-raising miltų (mes naudojame Malsenos self-raising miltus)
  • 170g šalto sviesto
  • 3 šaukštų rudojo Demerara cukraus
  • 90g migdolų
  • muskato riešuto

Prie pyrago

  • ledų arba jogurto (nebūtina)

Naudojau šiek tiek platėjantį keraminį kepimo indą - 20cm dugno skersmuo, 25cm viršaus skersmuo ir 4,5 cm aukštis.

  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių, režimas su vėjeliu.
  2. Susipjaustome slyvas - vieną slyvą į 4-6 dalis ir sudedame į puodą, kartu beriame du šaukštus rudojo cukraus. Kaitiname ant vidutinės ugnies 15 minučių.
  3. Kol slyvos minkštėja, pasiruošiame trupinius. Blenderyje susimalame migdolus iki miltų birumo ir beriame į didelį dubenį, beriame 3 šaukštus rudojo cukraus, nutarkuojame trečdalį muskato riešuto, prasijojame miltus ir per tą patį sietelį pertriname varškę su šaukštu. Iš šaldytuvo išimtą sviestą sutarkuojame per burokinę tarką į tą patį dubenį. Rankomis prapurename visus ingredientus ir tada pradedame trinti tarp rankų ir taip darome kol susiformuoja trupiniai - užtruksite kelias minutes. Nepersistenkite, kad išliktų maži sviesto gabaliukai.
  4. Į kepimo indą supilame slyvas ir ant viršaus beriame trupinius ir tolygiai paskirstome. Kepame 30minučių - paskutines penkias minutes stebėkite, kad per daug neapskrustų viršus.
  5. Valgome šiltą ir ledais arba jogurtu (jogurtą galima saldinti klevų sirupu arba ne). Iš pradžių atrodys kad slyvos plaukia, bet šiek tiek pravėsus arba visai atšąla skysčio nebelieka.

Skanaus!