Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Morkų ir karijų tortas iš knygos "Natūraliai saldu"

Karijos, morkos, cinamonas ir apelsinas kartu daro stebuklus, o sūrokas kremas leidžia visiškai atsiskleisti skoniui. Tortas visada pavyks, jeigu morkos bus skanios. 

 

10 PORCIJŲ

Biskvitams

  • 240 g morkų
  • 140 g karijų
  • 80 g Demerara cukraus
  • 90 g viso grūdo ryžių miltų
  • 4 kiaušinių
  • 140 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 1 arb. š. cinamono

Kremui

  • 335 g „Filadefijos“ sūrio (iš šaldytuvo)
  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • 90 g kokosų cukraus (galima keisti cukraus pudra)

Papuošimui

  • 2 apelsinų
  • 100 g medaus
  • 150 g vandens

 

Reikės dviejų 19 cm skersmens atsegamų kepimo formų. Jeigu turite tik vieną – kepsite tris kartus.

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
  2. Pasiruošiame kepimo formas. Atsegame formas ir ant kiekvienos dugno uždedame po kepimo popieriaus lapą (didesnį, negu reikia), užspaudžiame šonus. Nuo kyšančių kepimo popieriaus kraštų atkerpame 5 cm pločio juostas ir jas dedame prie formų šonų taip, kad viskas būtų uždengta ir iškepusius biskvitus būtų lengva išimti.
  3. Į trintuvo indą beriame karijas ir susmulkiname iki smulkių gabalėlių.
  4. Į didelį dubenį pilame susmulkintas karijas, cukrų, ryžių miltus ir viską išmaišome.
  5. Kitame dubenėlyje šakute nestipriai plakame kiaušinius, kad susimaišytų tryniai su baltymais, ir pilame į sausus produktus.
  6. Nedidelėje keptuvėje išlydome kokosų aliejų, pilame į dubenį su visais ingredientais.
  7. Nuplautas ir, jeigu reikia, nuluptas morkas sutarkuojame smulkia tarka ir dedame į tešlą. Viską gerai išmaišome. Morkas tarkuokite prieš pat dėdami į tešlą, nes pastovėjusios jos pradeda keisti spalvą.
  8. Gautą masę pasveriame ir padaliname į dvi dalis.
  9. Paskirstome tešlą į kepimo formas, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 minutes. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti.
  10. Kremui dideliame dubenyje maišytuvu išplakame minkštą sviestą su kokosų cukrumi. Plakame, kol nebejausime cukraus granulių. Iš šaldytuvo išimame „Filadelfijos“ sūrį ir įmaišome į sviesto ir cukraus masę. Svarbu neperplakti, tik sumaišyti.
  11. Papuošimui bulvių skustuku nulupame apelsinų žieveles ir supjaustome labai plonais šiaudeliais. Darbui prireiks nemažai kantrybės, tačiau rezultatas tikrai to vertas. Supjaustytas apelsinų žieveles užpilame vandeniu, kad būtų visiškai apsemtos, ir užverdame. Kai vanduo užverda, pilame į sietelį ir nukoštas žieveles dedame atgal į tą patį puodą, užpilame šaltu vandeniu ir dar kartą užverdame. Užvirus pakartojame tą patį. Trečią kartą užpilame 100 g vandens, įdedame 50 g medaus ir ant nedidelės ugnies verdame apie 10 minučių. Leidžiame atvėsti.
  12. Ant biskvito tepame kremą ir taip sluoksniuojame. Torto viršų puošiame karamelizuotomis apelsino žievelėmis.