Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Deginto sviesto pyragas su figomis ir šokoladu

Paprastas pyragas kuris turi neįprastą karamelės skonį iš deginto sviesto. Paprastumą pagyvina džiovintos figos, priduodamos traškumo ir juodasis šokoladas savo kartumu.

  • 170g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 200g rudojo cukraus
  • 130g miltų
  • 1 nubrauktas arb.š. kepimo miltelių
  • 55g džiovintų figų
  • 60g juodojo šokolado
  • žiupsnelis druskos 
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, be vėjelio. Naudojame 20×20 cm kepimo formelę, kurią išklojame kepimo popieriumi.
  2. Sviestą išlydome puode ir leidžiame jam pakaisti iki parudimo ir kada pradeda kvepėti sausainiais. Atvėsiname, kad nebūtų labai karštas, reikėtų šilto.
  3. Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, įmaišome sviestą  ir druską. Dedame mikserį į šoną.
  4. Mentele atsargiai įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais, supjaustytomis figomis ir susmulkintu šokoladu (šiek tiek pasiliekant pabarstymui ant viršaus). Maišom tik tiek kiek reikia, nepermaišom.
  5. Pilame gautą masę į paruoštą skardą, viršų apibarstome šokoladu ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Šis pyragas yra mėgstantis džiūti, todėl pilnai atvėsus laikome sandarioje dėžutėje,