Paprastas pyragas kuris turi neįprastą karamelės skonį iš deginto sviesto. Paprastumą pagyvina džiovintos figos, priduodamos traškumo ir juodasis šokoladas savo kartumu.
- 170g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 200g rudojo cukraus
- 130g miltų
- 1 nubrauktas arb.š. kepimo miltelių
- 55g džiovintų figų
- 60g juodojo šokolado
- žiupsnelis druskos
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, be vėjelio. Naudojame 20×20 cm kepimo formelę, kurią išklojame kepimo popieriumi.
- Sviestą išlydome puode ir leidžiame jam pakaisti iki parudimo ir kada pradeda kvepėti sausainiais. Atvėsiname, kad nebūtų labai karštas, reikėtų šilto.
- Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, įmaišome sviestą ir druską. Dedame mikserį į šoną.
- Mentele atsargiai įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais, supjaustytomis figomis ir susmulkintu šokoladu (šiek tiek pasiliekant pabarstymui ant viršaus). Maišom tik tiek kiek reikia, nepermaišom.
- Pilame gautą masę į paruoštą skardą, viršų apibarstome šokoladu ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Šis pyragas yra mėgstantis džiūti, todėl pilnai atvėsus laikome sandarioje dėžutėje,