Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - lapkričio 11-13d. Vilniuje ir 14d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Avižiniai 'Hobnobs' sausainiai

Kiek susitinkame naujų žmonių, tiek išgirstame kad niekas nežino kad aš, tai yra Rūta :), gyvenu Londone. Tai va naujienos! Jau apie 11 metų gyvenu Londone, kur baigiau studijas ir dabar ramiai sau gyvenu vis dar dirbdama reklamos pasaulyje kurį tikiuos jau greitai pakeis Feed My Sister reikalai ir vis daugiau kelionių pas Astą i Vilnių :) Apie Anglija kalbu neatsitiktinai nes būtent čia yra Hobnobs sausainiai kuriuos aš labai mėgstu bet susilaikau pažiūrėjus į ingredientus. Pagaliau turiu natūraliai saldžią versiją, kuri labai tikiuosi patiks ir jums!

6 SAUSAINIAI

Sausainiams

  • 60 g 'smooth' riešutų sviesto (galite naudoti migdolų, anakardžių, žemės riešutų)
  • 70 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 60 g klevų sirupo
  • 1/4 arb. š. cinamono
  • 10 g kokosų aliejaus

Papuošimui

  • 50 g juodo šokolado
  • 1 arb. š. mėgstamų riešutų

Šiam receptui būtini greito paruošimo dribsniai, tad ieškokite šio užrašo ant pakuočių.

 

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo funkcija - su ventiliatorumi.
  2. Pirmiausia dubenėlyje išmaišome riešutų sviestą kad neliktų jokių gumuliukų.
  3. Dedame avižas, cinamoną ir pilame klevų sirupą. Viską išmaišome.
  4. Puode išlydome kokosų aliejų ir pilame į dubenį su kitais ingredientais. Gerai išmaišome.
  5. Gautą masę padaliname į šešias dalis ir rankomis sukame rutuliukus. Dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame kad išeitų sausainių forma. Kepame 12 minučių kol apskrus. 

  6. Išimame sausainius iš orkaitės ir leidžiame 5 minutes atvėsti, tada perkeliame ant grotelių. 

  7. Virš garų vonelės išlydome šokoladą, ir merkiame sausainių dalį. Dedame ant kepimo popieriaus. 

  8. Deserto viršų galite apšlakstyti šokaladu kaip nuotraukoje ir puošti skaldytais riešutais kuriuos prieš tai būtina pakepinti.
  9. Rekomenduojame laikyti sandarioje dežutėje 3-4 dienas.

 

Patarimas. Tiek gaminant šokoladą, tiek jį lydant reikia garų vonelės. Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būtinedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami, nes tik tada gausite karštą šokoladą.