Antras pagal populiarumą lazanijos skonis sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani kokia gali būti.
- 180g kvietinių miltų
- 90g minkšto sviesto
- 2 kiaušinių tryniai
- 1 arbat.š. cukraus
- druskos
- šalto vandens
- 50g žalių špinatų
- 180g varškės
- 1 kiaušinis
- 25g parmezano
- 50g pieno
- muskato riešuto
- Su mediniu šaukštu išsukame labai minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos iki purios masės.
- Įmaišome kiaušinių trynius, du šaukštus labai labai šalto vandens ir miltus. Suminkome į vieną rutulį – neperminkome, kai susikabina į vieną nebeminkome. Įpakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandos, kad pilnai sušaltų, geriausia per naktį.
- Tešlą iš šaldytuvo išimame prieš pusvalandį.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Špinatus nuplauname ir metaliniame sietelyje nuliejame verdančiu vandeniu.
- Lengvai sumaišome kiaušinį, varškę, pieną, tarkuotą parmezaną, nedidelį žiupsnelį druskos ir visai nemažai šviežiai tarkuoto muskato riešuto.
- Praėjus pusvalandžiui tešlą šiek tiek paminkome tarp rankų, kol jinai taps kočiojama, bet ne per daug. Kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Naudojame 24cm skersmens šone atsegamą formą. Padarome kelių cm aukščio kraštelį. Pilame įdarą ir ant viršaus išdėliojame špinatus. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių.
- Iškepus leidžiame šiek tiek pravėsti, valgome šiltą. Jeigu planuojate vežtis į pikniką tada prieš kepant pirmiau į tartą sudėliokite špinatų lapelius ir užpilkite mišiniu, tokiu būdu špinatų lapeliai neapdžius tartai stovint kambario temperatūroje.