Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - kovo 25-27d. Vilniuje ir kovo 28d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Pistacijos, feta, jogurtas ir flatbreads

Gerėjant orams vis dažniau noriu valgyti lauke, prisidaryti skanių valgių, užsikurti laužą ir ramiai sau leisti šiltesnes dienas ar vakarus lauke su Alex ir mano growing baby bump. Smagiausia kad šias flatbreads galite kepti ir lauke ant griliaus, nes bent jau man nieko nėra geriau nei dar karšta išsipūtusi flatbread su gaiviu fetos ir pistaciju dip. Aišku viskas pavyks ir ant keptuvės :) 

PITACIJŲ IR FETOS DIP

  • 50 g pistacijų (plius dar truputį papuošimui)
  • 25 ml tyro alyvuogių aliejaus
  • 100 g fetos
  • 2 valg. š. natūralaus jogurto
  • 1/4 čili (arba pagal skonį)
  • 1/2 česnako skiltelės
  • didesnės saujos krapų
  • mažos saujos mėtų
  • 1 citrina
  • druskos

FLATBREAD

  • 140 g speltos miltų
  • 1,5 arb. s. kepimo miltelių
  • 125 g natūralaus jogurto
  • mažos saujos krapų (galite naudoti ir kalendrą jei turite)
  • gabaliuko sviesto
  • druskos
  1. Į didelį indą beriame miltus, kepimo miltelius, jogurtą, šiek tiek druskos ir smulkintus krapus arba kalendrą. Viską išmaišome, ir verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ši tešla turi būt minkšta bet jei labai limpa dedame daugiau miltų. Suminkome į vieną rutulį – neperminkome, kai susikabina į vieną nebeminkome. Įpakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandai. 
  2. Į trintuvo indą dedame pistacijas ir smulkiname iki smulkių trupinių. Tada dedame visus kitus ingredientus išskyrus citriną ir druską ir sukame kol ingredientai susimaišys. Įtarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame 1/4 citrinos sulčių. Jei reikia galite pilti ir daugiau. Dedame druskos ir viską dar kartą išsukame. Dedame į šaldytuvą 30 min. Ištraukę iš šaldytuvo, patikriname - jei masė labai tiršta išspaudžiame dar citrinos sulčių ir pilame alyvuogių aliejaus.
  3. Paruoštą užtepėlę dedame į dubenėlį, pilame dar šlakelį  alyvuogių aliejaus ir užbarstome šiek tiek smulkintų pistacijų. Nuotraukoje dar naudojau sumac (žagrenis lietuviškai), bet tai nebūtina.
  4. Flatbreads paruošti rankomis iš tešlos suformuojame mažus kamuoliukus ir iš jų kočiojame 10 cm skermens skritulius.
  5. Jei naudojame keptuvę, ją gerai įkaitiname (turi būti labai karšta). Dedame flatbread ir kepame apie 2-3 minutes, arba kol apskrus iš abiejų pusių. Tai galite daryti ir ant griliaus lauke. Iškepus ant kievieno flatbread viršaus dedame po mažą gabalėlį sviesto ir palaukiame kol išsilydis.