Mano vėlyvos vasaros topas - kepti baklažanai su granatomis, pomidorais ir česnakiniu jogurto padažu. Iki visiško gėrio trūksta tik karštos flatbread.
Salotoms
- 2 baklažanai
- 1/2 granata arba viena mažesnė
- 1 pomidoras
- Petražolių, mėtų
Padažui
- 1 valg. š. granatų melasos
- 1 arb. š. tyro alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. raudono vyno acto
- 1 arb. š. sumac (žagrenio)
Jogurtui
- 3 valg. š. natūralaus jogurto
- 1/2 skiltelės česnako
- Baklažanus supjaustome labai plonomis paiilgomis juostelėmis.
- Baklažanų juosteles šiek tiek apšlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais ir kepame keptuvėje arba bbq, kol iš abiejų pusių apskrus, tik ne per daug kad nesukietėtų. Svarbu kad baklažanas nebūtų sausas.
- Mažais kubeliais supjaustome pomidorą. Dedame į indą kartu su granatos sėklomis.
- Dubenėlyje sumaišome padažui skirtus ingredientus. Dedame druskos ir pipirų ir pilame ant pomidorų su granatomis. Viską išmaišome.
- Į lėkštę dedame baklažanus, apibarstome druska ir pipirais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi jei reikia. Ant viršaus dedame pomidorus su granatomis ir apibarstome smulkiai kapotomis petražolėmis ir mėtomis.
- I dubenėlį dedame jogurtą ir įtarkuojame česnako. Dedame druskos ir pipirų, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir patiekame prie salotų. Kartu puikiai tiks karšta flatbread.
- Taip pat jei yra noro ir laiko kartu labai tiks marinuotas svogūnas kurį darau labai paprastai. Į mažą puodą pilame 100 ml raudono vyno acto, dedame 35 g rudo cukraus ir 1 arb. š. sumac. Viską užvirus dedame plonais griežinėliais supjaustytą raudoną svogūną ir paliekame atvėsti.