Šis derinys skamba keistai bet tai yra visiška skonio bomba. Daug česnako, kreminė burrata, traškūs sourdough trupiniai ir gaivūs marinuoti svogūnai.
- Burrata
- 1 raudonas svogūnas
- 50ml balto vyno acto
- 1 žalia citrina
- 30 g migdolų
- 60 g meškinio česnako
- 1/2 citrinos
- 30 g parmezano
- 100 ml tyro alyvuogių aliejaus
- 1 didesnė riekė sourdough duonos
- Druska
- Svogūnams puode užviriname balto vyno actą su 50ml vandens ir sultimis iš vienos žalios citrinos. Dedame druskos ir užkaitinę verdame kelias minutes. Paliekame pilnai atvėsti.
- Griežinėliais supjaustome svogūną ir dedame į švarų indą su dangčiu. Atvėsusį acto skystį pilame ant svogūnų ir laikome šaldytuve mažiausiai 4 valandas. Geriausia per naktį.
- Pesto į trintuvą dedame 30g migdolų, ir sukame kol gausime stambius trupinius. Dedame 60g mėškinio česnako ir dar kartą viską išsukame (svarbu nepersistenkti nes norime turėti tekstūrą). Pagaliau sudedame sultis iš 1/2 citrinos, 30g tarkuoto parmezano, druskos ir 100ml alyvuogių aliejaus. Pulsuojančiu režimu dar kartą viską išsukame kad susimaišytų.
- Sourdough trupiniams į trintuvą dedame sourdough duoną ir viską išsukame iki trupinių. Juos beriame į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir česnako skiltele. Kepame kol trupiniai apskrus ir pasidarys traškūs.
- Į lėkštę dedame burrata, ant viršaus dedame šaukštą pesto, sourdough trupinius, marinuotus svogūnus. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, dedame druskos. Valgome su sourdough duona.