Man labai patinka tartos - sviestinės tešlos pagrindas, užpildas su kiaušiniais ir pienu bei priedais. Gal atrodo sudėtinga pačiam gaminti tešlą, bet taip tikrai nėra ir skonio prasme tikrai verta. Šią tartą reikia suskubti kepti kol yra jaunų dilgėlių, aišku jas galima keisti špinatais ar kitais žalėsiais. Dilgėlės nustoja dilginti kuomet gauna temperatūros. Aš visada prieš naudojant dilgėles nuplikydavau jas karštu vandeniu, bet šį kartą kadangi planavau kepti orkaitėje to nedariau ir mano užpildas su dilgėlėmis buvo dilginantis, žiauriai kietai! :)
- 80g kvietinių miltų
- 90g minkšto sviesto
- 2 kiaušinių tryniai
- 1 arbat.š. cukraus
- druskos
- šalto vandens
- 50g jaunų dilgėlių
- 100g pieno
- 2 kiaušiniai
- 60g parmezano
- 40g fetos
- apie 320g šparagų (sverta dar nenulaužius kotų)
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- Su mediniu šaukštu išsukame labai minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos iki purios masės.
- Įmaišome kiaušinių trynius, du šaukštus labai labai šalto vandens ir miltus.
- Suminkome į vieną rutulį – neperminkome, kai susikabina į vieną nebeminkome.
- Įpakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandos, kad pilnai sušaltų, geriausia per naktį.
- Tešlą iš šaldytuvo išimame prieš pusvalandį.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Į blenderį pilame pieną ir dedame švarias dilgėles ir sukame kol gaunasi vientisa masė.
- Įmušame kiaušinius, įberiame tarkuotą parmezaną, trupintą fetą ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Druskos nededame arba dedame labai labai mažai, nes sūrumo turi ir feta, ir parmezanas.
- Praėjus pusvalandžiui tešlą šiek tiek paminkome tarp rankų, kol jinai taps kočiojama, bet ne per daug.
- Kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų.
- Naudojame 24cm skersmens šone atsegamą formą. Padarome kelių cm aukščio kraštelį. Pilame įdarą ir ant viršaus išdėliojame šparagus, prieš tai nulaužius kotus.
- Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių.
Iškepus leidžiame šiek tiek pravėsti, valgome šiltą.