Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis

Kai yra tiek daug šviežių lietuviškų daržovių pilna burna valgome jas tokias kokios yra - žalias. Šalia puikiai tinka avinžirnių tradicinis humusas su sūria granola - avižiniai dribsniai, spraginta kynva, pistacijos, džiovintos spanguolės, moliūgų sėklos.

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių
  • 2 šaukštai tahini pastos
  • 2 nedidelės skiltelės česnako
  • 1 citrinos sultys
  • 1/2 arbat.š. malto kumino
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  • druska, pipirai
  • 60g vidutinio dydžio avižinių dribsnių
  • 20g spragintos kynvos
  • 20g moliūgų sėklų
  • 80g pistacijų
  • 60g džiovintų spanguolių
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • granatų sėklų
  • šparagų/morkkų/agurkų/ropių/ridikėlių ir kitų daržovių
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
  2. Dideliame inde sumaišykite pistacijas, avižinius dribsnius, spragintą kynvą, susmulkintas džiovintas spanguoles ir moliūgo sėklas.
  3. Kitame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su šaukštu kokosų aliejaus.
  4. Supilkite į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
  5. Kepkite apie 20 minučių. Leiskite atvėsti ir sandariame indelyje galite laikyti mėnesį
  6. Nusunkiame avinžirnius, pasilikdami vandenį, kurio prireiks vėliau reguliuojant humuso tirštumą.
  7. Sudedame į blenderį avinžirnius, tahini pastą, česnako skilteles, kuminą, išspaudžiame citriną, įpilame šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir pipirų – viską sutriname iki vientisos masės, jeigu per tiršta pilame vandenį, kuriame buvo avinžirniai, tol kol gausime norimą konsistenciją.
  8. Dedame į lėkštę, apšlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi, granola ir granato sėklomis. Valgome su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!