Kai yra tiek daug šviežių lietuviškų daržovių pilna burna valgome jas tokias kokios yra - žalias. Šalia puikiai tinka avinžirnių tradicinis humusas su sūria granola - avižiniai dribsniai, spraginta kynva, pistacijos, džiovintos spanguolės, moliūgų sėklos.
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių
- 2 šaukštai tahini pastos
- 2 nedidelės skiltelės česnako
- 1 citrinos sultys
- 1/2 arbat.š. malto kumino
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- druska, pipirai
- 60g vidutinio dydžio avižinių dribsnių
- 20g spragintos kynvos
- 20g moliūgų sėklų
- 80g pistacijų
- 60g džiovintų spanguolių
- 1 kiaušinio baltymo
- 1 šaukšto kokosų aliejaus
- granatų sėklų
- šparagų/morkkų/agurkų/ropių/ridikėlių ir kitų daržovių
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
- Dideliame inde sumaišykite pistacijas, avižinius dribsnius, spragintą kynvą, susmulkintas džiovintas spanguoles ir moliūgo sėklas.
- Kitame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su šaukštu kokosų aliejaus.
- Supilkite į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
- Kepkite apie 20 minučių. Leiskite atvėsti ir sandariame indelyje galite laikyti mėnesį
- Nusunkiame avinžirnius, pasilikdami vandenį, kurio prireiks vėliau reguliuojant humuso tirštumą.
- Sudedame į blenderį avinžirnius, tahini pastą, česnako skilteles, kuminą, išspaudžiame citriną, įpilame šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir pipirų – viską sutriname iki vientisos masės, jeigu per tiršta pilame vandenį, kuriame buvo avinžirniai, tol kol gausime norimą konsistenciją.
- Dedame į lėkštę, apšlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi, granola ir granato sėklomis. Valgome su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!