Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Traški šokoladinė granola su skaldytomis kakavos pupelėmis ir vyšniomis

Šokoladu kvepianti traški granola su karijų riešutais, kokosais, skaldytomis kakavos pupelėmis ir džiovintomis vyšniomis. Granolos pažiba yra skaldytos kakavos pupelės kurios granolai suteikia ne tik traškumo bet ir šiek tiek kartumo kuris puikiai dera su saldžiu klevų sirupu. 

  • 125 g avižinių dribsnių
  • 100 g karijų riešutų
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 5 šaukštai klevų sirupo
  • 1 šaukštas kakavos
  • 40 g smulkių nesaldintų kokosų drožlių 
  • 30 g skaldytų kakavos pupelių*
  • 40 g džiovintų vyšnių

*Kas nežinote kakavos pupelės yra tikrųjų kakavmedžių sėklos. Dažniausiai specializuotose parduotuvėse rasite jau skaldytų pupelių, kurių ir reikės šiam receptui.

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laispnių, funkcija su ventiliatoriumi. 
  2. Kepimo skardą ištepame sviestu arba kokosų aliejumi.
  3. Karijas susmulkiname į dvi arba keturias dalis. 
  4. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, karijų riešutus, moliūgų sėklas, kakavą ir klevų sirupą. Gerai išmaišome nes svarbu kad kiekvienas dribsnis pasidengtų klevų sirupu ir paskleidžiame ant paruoštos kepimo skardos.
  5. Kepame 20 minučių, vis pamaišydami, kad granola nesudegtų. 
  6. Po 20 minučių, beriame 20 g kokosų drožlių, visas skaldytas kakavos pupeles ir vyšnias. Kepame 3-5 minutes, vis patikrindami, nes kokosų drožlės labai greitai dega. 
  7. Į atvėsusią granolą įmaišome likusias kokosų drožles. Jei turite dėl grožio galite užbarstyti stambesnių kokosų drožlių bet tikrai nebūtina.
  8. Laikome sandariame inde iki mėnesio.