Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Indiška dosa su saldžiomis bulvėmis, mango chutney ir mėtų jogurtu

Keliaudama Indijoje dosas valgydavau pusryčiams, dabar tai darau kai noriu lengvos vakarienės be mėsos arba kaip pirmą patiekalą per užgavėnes :) Tai kaip tik šiandien ir dalinuos.

Įdarui

  • 1 didesnės saldžios bulvės
  • 1 mažos bulvės
  • 1/2 arb. š. kumino
  • 3 žaliųjų kardamonų
  • 1/2 arb. š. garstyčių sėklų (mustard seeds)
  • 1,5 cm šviežio imbiero
  • 1/2 arb. š. ciberžolės
  • 1/4 arb. š. kashmiri čili
  • 1/4 čili
  • Mažos saujos sviežios kalendros
  • Druskos ir pipirų
  • 1 žaliosios citrinos

Dosai

  • 90 g. avinžirnių miltų (gram flour)
  • 35 g. baltų speltos miltų
  • 1/4 arb. š. valgomosios sodos
  • Druskos

Jogurtui

  • 100g jogurto
  • Saujos šviežių mėtų
  • 1 arb. š. balto vyno acto
  • Druskos ir pipirų

Pateikimui

 

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, funkcija su vėjeliu.
  2. Abi bulves nuplovus nusausiname ir subadome peiliu. Dedame į orkaitę ir kepame kol vidus bus minkštas (apie valandą)
  3. Iš kardamonų išimame sėklas ir dedame į įkaitintą keptuvę kartu su kuminu. Kaitiname kol atsiskleis prieskonių aromatas. Svarbu nesudeginti.
  4. Prieskonius sutriname grūstuve, beriame ciberžolę, garstyčių sėklų ir kashmiri čili.
  5. Smulkiai supjaustome imbierą ir čili.
  6. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, truputėlį palaukiame ir dedame imbierą, čili, bei prieskonių mišinį. Vis maišydami kepame apie 1-2 minutes. Svarbu nesudeginti.
  7. Dedame į atskirą dubenėlį. Iškepus bulvėms, jų minkštimą dedame kartu su prieskoniais. Kartu dedame smulkintas kalendras, druska, pipirus, ir sultys iš 1/2 žaliosios citrinos. Jei reikia galima naudoti ir visą. Šakute viską sutriname.
  8. Jogurtui, mėtas smulkiai susmulkiname ir sutriname grūstuve kartu su vyno actu. Įmaišome jogurtą ir padažas paruoštas.
  9. Į didelį indą beriame avinžirnių ir speltos miltus, dedame valgomają sodą ir šiek tiek druskos. Pilame 190-200 ml vandens ir viską išmaišome iki vientisos masės.
  10. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, truputėlį palaukiame ir pilame blynų masę (taip pat kaip darytume lietinius blynus). Kol viena pusė kepa, į blyno vidų dedame įdarą. Kai įdaras jau šiltas blyną sulankstome kaip nuotraukoje ir dedame į lėkštę.
  11. Valgome su jogurtu, mango chutney , smulkintomis mėtomis, kalendra, čili ir žaliosios citrinos sultimis.