Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Riešutinė granola su spraginta kynva

Kas nebandėte granolos tai paskubėkite! Aš savo darau mažesniais kiekiais, nes dažniausiai valgau kol nelieka! Tradiciškai granola yra gaminama su dribsniais ir medumi, bet savo receptą aš vis keičiu, dedame daugiau riešutų, įvairių prieskonių ir spragintą kynvą. Drąsiai galima keisti ingredientus, nes smagu atrasti granolos mišinį kuris tinka jums. Tik atsargiai, nes paragavęs negali sustoti! :)

Ingredientai:

  • 30g migdolų
  • 30g anakardžių
  • 30g lazdyno riešutų
  • 70g stambių avižinių dribsnių
  • 30g spragintos kynvos*
  • 1 šaukštas moliūgų sėklų
  • 1 šaukštas medaus (su kaupu)
  • 2 šaukštai klevų sirupo
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus
  • 1/2 arbat.š. kakavos
  • 1/2 arbat.š. cinamono

*Lietuvoje spragintą kynvą galite rasti Assorti, Veggo parduotuvėse. Ją galite keisti avižiniais dribsniais (15g).

  1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Puode išlydykite kokosų aliejų, po to dėkite medų, klevų sirupą, kakavą, cinamoną ir užvirinkite. Kai tik pradės putoti nuimkite nuo ugnies.
  2. Į gautą masę sudėkite visus kitus ingredientus, gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
  3. Kepkite tiksliai 30 minučių, nes jei laikysite ilgiau granola sudegs. Leiskite atvėsti ir sandariame indelyje galite laikyti mėnesį. Valgykite su natūraliu jogurtu, sezoninių vaisių kompotu arba šviežiomis uogomis. Arba kaip aš - tiesiog vieną :)))

Skanaus!