Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Nasi Goreng - indonezietiški kepti ryžiai

Keliaudami Indonezijoje nasi goreng rasite kieviename meniu - tai greitai kepti ryžiai su įvairiomis daržovėmis, imbieru, česnaku, čili, indonezietišku kecap manis padažu ir keptu kiaušiniu ant viršaus. Spalvinga, skanu, sveika ir tikrai nesunku pasigaminti namuose.

Dviems žmonėms reikės:

  • 200g rudųjų ryžių
  • 1/2 čili
  • 1 česnako skiltelė
  • 2cm šviežio imbiero
  • 1 šalotinis svogūnas (~50g) (jei nerandate galite naudoti paprastą baltąjį svogūną)
  • 1 morka (~80g)
  • 50g špinatų
  • 1,5 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukštas kecap manis (galite rasti pirkti ir maximoje)
  • 1/2 žaliosios citrinos
  • 1/4 arbat.š. ciberžolės
  • Aliejaus kepimui

Priedai:

  • 2 kiaušiniai
  • saujelė šviežios kalendros
  • 1/2 žaliosios citrinos
  • čili
  1. Išsiverdame ryžius ir paliekame atvėsti. Būtina palaukti kol ryžiai bus visiškai šalti.
  2. Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome morką. Smulkiai susipjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūną.
  3. Įkaitiname keptuvę, pilame truputėlį aliejaus ir dedame svogūną. Kepame ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, po to dedame čili, imbierą ir česnaką. Kepame dar 2-3 minutes. Dedame morkas, pakepiname ne daugiau nei 1 minutę, pilame šaukštą vandens ir uždengiame dangčiu. Po 3 minučių dedame špinatus ir kepame dar 1 minutę. Dedame ciberžolę ir viską išmaišome - svarbu, kad keptuvėje nebūtų vandens. Jei yra padidinkite ugnį.
  4. Daržoves sudedame į dubenėlį. Keptuvę išvalome su popieriniu rankšluosčiu, įpilame labai labai nedaug aliejaus ir dedame šaltus ryžius. Kepame ant didesnės ugnies apie 3-4 minutes. Ryžiai turi išlikti purūs. Dedame daržoves atgal į ryžius kartu su sojos padažu, kecap manis, žaliosios citrinos sultimis ir viską išmaišome.
  5. Tuo tarpu įkaitiname kitą keptuvę. Įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Įmušame 2 kiaušinius. Užtruksite apie 2 minutes, svarbu kad trynys išliktų skystas, o baltymas gražiai apskrustų. Ant kiaušinio užbarstykite druskos.
  6. Į lėkštę dedame ryžius su daržovėmis, kiaušinį, užbarstome šviežia kalendra ir čili, jei naudojate. Visada ant stalo papildomai dedu žaliąją citriną.

Skanaus!