Blynai ir vėl karaliauja mano namuose, šį kartą su kukurūzais! O kas smagiausia, kad juos galima valgyti ne tik savaitgalio rytais, bet ir savaitės bėgyje kaip lengvą vakarienę be mėsos.
- 160g kukurūzų (iš skardinės)
- 1 kiaušinis
- 55g speltos miltų
- 15g šviežios kalendros
- 15g svogūnų laiškų
- 25ml pieno (apie 2 šaukštai)
- 1/2 čili pipiro (be sėklų)
- 1/2 arbat.š. paprikos
- 1/2 arbat.š. kepimo miltelių
- druska, pipirai
- natūralus jogurtas
- 1 žalioji citrina
- 5g šviežios kalendros
- 1 avokadas
Smulkiai supjaustome kalendras, svogūnų laiškus ir čili pipirą. Dedame į indą kartu su kitais ingredientais ir viską gerai išmaišome. Pagal skonį įdedame druskos ir pipirų.
Įkaitiname keptuvę, pilame truputėlį extra virgin alyvuogių aliejaus ir kepame.
Kol blynai kepa pasidarome jogurtinį padažą. Į indelį dedame 4 didelius šaukštus natūralaus jogurto, šaukštą žalios citrinos sulčių, susmulkintą kalendrą, truputėlį druskos ir pipirų. Viską išmaišome!
Su blynais puikiai dera avokadas! Tad skanaus!