Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Klasikiniai virti varškėtukai

Visiška vaikystės klasika, kuri atrodo paprastas patiekalas, visi jį gamina, bet turbūt ne vienas esame valgę jų kietų, kur nesijaučia varškės skonis. Aš kurį laiką jau galvojau, kad mano varškėtukai puikūs, iki tol kol aš paragavau jų vienų – man trūko varškės skonio, nors jie buvo ir minkšti. Mes esame įpratę šiuos varškėtukus valgyti su skaniais priedais, todėl atrodo viskas gerai ir skanu, bet mes tiesiog valgėme miltinukus su kitais gerais skoniais. Gaminant varškėtukus svarbu ir proporcijos, ir varškės pasirinkimas ir pati eiga, bet tokiu būdu gausis minkšti, purūs ir su daug varškės skonio varškėtukai.

6-8 žmonėms

  • 400g birios varškės
  • 1 didelis kiaušinis
  • 80g kvietinių miltų
  • 40g rudojo cukraus
  • žiupsnis druskos

Svarbu naudoti birią varškę, nes joje nėra tiek drėgmės kaip varškėje pakeliais ir tada reikia mažiau miltų, ko pasekoje turime daugiau varškės skonio varškėtukuose.

Visą nufilmuotą eigą galite rasti mūsų Instagram profilyje.

  1. Varškę suberiame kartu su cukrumi, druska ir įmušame kiaušinį.
  2. Su blenderio koto antgaliu viską triname iki vientisos masės, reguliariai nuvalome antgalį, nes prie jo limpa masė. Triname pakankamai ilgai kol gaunasi vientisa, kreminė masė.
  3. Beriame miltus ir su mentele (ta kur visus indus idealiai išgraibo :) ) įmaišome miltus į varškės masę.
  4. Gausiai pasimiltuojame paviršių ir išverčiame varškėtukų tešlą - ant viršaus dar pabarstome miltų ir delnų pagalba suformuojame apskritimą norimo varškėtukų storio.
  5. Gausiai pasibarstome miltais paviršių ir susipjaustome norime dydžio varškėtukus, aš naudoju nedidelę apvalią formelę, galite naudoti formelę nuo sausainių.
  6. Gautus varškėtukus verdame iš karto arba dedame į šaldytuvą ar šaldiklį ant pamiltuotos pjaustymo lentelės ar kito lygaus paviršiaus.
  7. Užverdame vandenį, beriame druskos, šiek tiek primažiname ugnį ir dedame varškėtukus. Jie iš pradžių turės iškilti į paviršių, o paskui dar kelias minutes pavirti - virimo laikas priklauso nuo jūsų varškėtukų dydžio - kuo didesnis, tuo ilgiau.
  8. Valgome su mėgstamais priedais, bet nepamirškite varškėtukų paragauti ir vienų, be nieko.