Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - kovo 25-27d. Vilniuje ir kovo 28d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Be lukšto virtas kiaušinis su šparagais ir veloute padažu

Man labai patinka, kad šiame pusrytiniame patiekale dominuoja šparagų skonis, kuris yra pakankamai švelnus. Kiaušinis ir padažas jo neužgožia, bet priduoda kremiškumo, kuris papildo šparagus.

 

  • 4 kiaušiniai
  • 1 pundelis šparagų

Veloute padažui, kuris panašus yra į bechamel padažą, tik yra ruošiamas su sultiniu, vietoj pieno. Tik šiuo atveju mes jį papildome tryniu ir grietinėle.

  • 15g sviesto
  • 15g miltų
  • 225g sultinio
  • 1 šaukštas grietinėlės
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 arb.š. citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų

Puode išlydome sviestą ir beriame miltus, pora minučių pamaišant pakaitiname. Pilame sultinį ir nuolat maišome kol jis sutirštėja – apie 10 minučių. Nuiimame nuo ugnies įmaišome kiaušinio trynį ir grietinėlę, įspaudžiame citrinos sulčių ir beriame druską ir šiek tiek pipirų.

3 minutės iki padažo virimo pabaigos – į didelį puodą leidžiame kiaušinį be lukšto, prieš tai lengvai pasukę vandenį. Galima prieš tai įpilti šaukštelį obuolių acto. Verdame 3 minutes.

2 minutės iki padažo virimo pabaigos dedame šparagus į verdantį ir pasūdytą vandenį.

Į lėkštę dedame šparagus, ant viršaus kiaušinis ir apliejame pora šaukštų padažo. Užbarstome šiek tiek dar druskos ir pipirų, nes kiaušiniui reikia.