Man labai patinka, kad šiame pusrytiniame patiekale dominuoja šparagų skonis, kuris yra pakankamai švelnus. Kiaušinis ir padažas jo neužgožia, bet priduoda kremiškumo, kuris papildo šparagus.
- 4 kiaušiniai
- 1 pundelis šparagų
Veloute padažui, kuris panašus yra į bechamel padažą, tik yra ruošiamas su sultiniu, vietoj pieno. Tik šiuo atveju mes jį papildome tryniu ir grietinėle.
- 15g sviesto
- 15g miltų
- 225g sultinio
- 1 šaukštas grietinėlės
- 1 kiaušinio trynys
- 2 arb.š. citrinos sulčių
- druskos ir pipirų
Puode išlydome sviestą ir beriame miltus, pora minučių pamaišant pakaitiname. Pilame sultinį ir nuolat maišome kol jis sutirštėja – apie 10 minučių. Nuiimame nuo ugnies įmaišome kiaušinio trynį ir grietinėlę, įspaudžiame citrinos sulčių ir beriame druską ir šiek tiek pipirų.
3 minutės iki padažo virimo pabaigos – į didelį puodą leidžiame kiaušinį be lukšto, prieš tai lengvai pasukę vandenį. Galima prieš tai įpilti šaukštelį obuolių acto. Verdame 3 minutes.
2 minutės iki padažo virimo pabaigos dedame šparagus į verdantį ir pasūdytą vandenį.
Į lėkštę dedame šparagus, ant viršaus kiaušinis ir apliejame pora šaukštų padažo. Užbarstome šiek tiek dar druskos ir pipirų, nes kiaušiniui reikia.