Jeigu galiu rinktis pusryčiams dažniausiai renkuosi kiaušinį. Jis niekada neatsibosta nes yra galybė skirtingų variacijų. Amžinai madingas ir universalus, nes tinka su įvairiais priedais. Ką jūs mėgstate dažniausiai - omletą, virtą kiaušinį - su lukštu ar be lukšto, skystą ar kietą, plaktą ar ne plaktą? Aš tai mėgstu visus :D
Šie pusryčiai buvo dedikuoti likučių sunaudojimui. Turėjau trečdalį pomidorų skardinės, kuriuos reikėjo sunaudoti, nedidelius gabalėlius fetos ir pančetos.
- 3 kiaušinių
- 50g pančetos
- 1 svogūno galva
- sauja svogūnų laiškų
- sauja petražolių
- sauja špinatų
- 1/3 konservuotų pomidorų skardinės
- čili dribsnių (jeigu norite aštriau)
- fetos, pomidoriukų ir baziliko
- extra virgin alyvuogių aliejaus
Reikia keptuvės, kuri turi dangtį.
- Į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, labai nedaug nes dedame kubeliais supjaustytą pančetą. Itališkose krautuvėlėse pančetą gali supjaustyti arba tiesiog atpjauti - aš čia naudojau tiesiog atpjautą, nes plonai supjaustytą reikėtų mažiau kepti.
- Pančetai pradėjus skrusti suberiame smulkiai supjaustytą svogūną. Kepame kol gražiai apskrus.
- Sudedame supjaustytus špinatus ir leidžiame jiems suminkštėti. Sudedame supjaustytas petražoles ir svogūnų laiškus, šiek tiek pasilikdami papuošimui. Pakepame 2-3 minutes.
- Supilame pomidorų padažą ir patroškiname 5 minutes.
- Padarome laisvesnės vietos keptuvėje, kur sumušame kiaušinius ir uždengiame dangčiu. Tokiu būdu galime iškepti kiaušinius jų nevartant. Kepame apie 3 minutes - baltymas jau būna baltas, o trynys skystas.