Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - rugsėjo 23-25d. Vilniuje ir 26d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kiaušiniai su pomidorais, špinatais, pančeta ir svogūnais

Jeigu galiu rinktis pusryčiams dažniausiai renkuosi kiaušinį. Jis niekada neatsibosta nes yra galybė skirtingų variacijų. Amžinai madingas ir universalus, nes tinka su įvairiais priedais. Ką jūs mėgstate dažniausiai - omletą, virtą kiaušinį - su lukštu ar be lukšto, skystą ar kietą, plaktą ar ne plaktą? Aš tai mėgstu visus :D

Šie pusryčiai buvo dedikuoti likučių sunaudojimui. Turėjau trečdalį pomidorų skardinės, kuriuos reikėjo sunaudoti, nedidelius gabalėlius fetos ir pančetos.

  • 3 kiaušinių
  • 50g pančetos
  • 1 svogūno galva
  • sauja svogūnų laiškų
  • sauja petražolių
  • sauja špinatų
  • 1/3 konservuotų pomidorų skardinės
  • čili dribsnių (jeigu norite aštriau)
  • fetos, pomidoriukų ir baziliko
  • extra virgin alyvuogių aliejaus

Reikia keptuvės, kuri turi dangtį.

  1. Į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, labai nedaug nes dedame kubeliais supjaustytą pančetą. Itališkose krautuvėlėse pančetą gali supjaustyti arba tiesiog atpjauti - aš čia naudojau tiesiog atpjautą, nes plonai supjaustytą reikėtų mažiau kepti.
  2. Pančetai pradėjus skrusti suberiame smulkiai supjaustytą svogūną.  Kepame kol gražiai apskrus.
  3. Sudedame supjaustytus špinatus ir leidžiame jiems suminkštėti. Sudedame supjaustytas petražoles ir svogūnų laiškus, šiek tiek pasilikdami papuošimui. Pakepame 2-3 minutes.
  4. Supilame pomidorų padažą ir patroškiname 5 minutes.
  5. Padarome laisvesnės vietos keptuvėje, kur sumušame kiaušinius ir uždengiame dangčiu. Tokiu būdu galime iškepti kiaušinius jų nevartant. Kepame apie 3 minutes - baltymas jau būna baltas, o trynys skystas.