Anksčiau mes turėjome didelę priklausomybę keptai antienai. Kai pavalgydavome kalėdinę antį abi eidavome į virtuvę ją pabaigti, aišku pasiginčydamos kuri dalis kam atiteks 😂 Esame išragavę įvairiausiais būdais ruoštą antieną su vis kitokiais priedais ir padažais. Vis dėlto šventėms mes dažniausiai renkamės klasikinius skonius – gerus ir patikrintus receptus, kuriais šiais metais pasidalinsime su jumis! Pradedame nuo spanguolių padažo su apelsinu ir raudonuoju vynu, kuris yra paprastas, bet jame puikiai dera konsistencija, saldumas-rūgštumas ir skonis.
• 200g spanguolių
• 60g rudojo cukraus
• 1 apelsino žievelė ir sultys
• 50 ml raudono vyno (puikiai tinka Primitivo)
- Spanguoles užpilame cukrumi, nutarkuojame apelsino žievelę ir išspaudžiame sultis.
- Įpilame raudono vyno, užvirus paverdame apie 10 minučių ir išjungiame. Kai atvės padažas sutirštės dėl natūralaus pektino esančio spanguolėse.