Šis majonezas skiriasi nuo pirkto parduotuvėje - skoniu, spalva ir galiojimo laiku. Paragavus pirktinio atrodo kad ten per daug pripylė to skysčio nuo raugintų agurkų. Naminis majonezas gaminasi greitai ir reikės tik 6 ingredientų. Svarbiausia nepamiršti iš anksto išsiimti kiaušinių iš šaldytuvo, nes jie turi būti kambario temperatūros.
- 2 didesnių kiaušinių tryniai - kambario temperatūros
- 1 arb.š. Dižono garstyčių
- druskos
- 80g švelnaus extra virgin alyvuogių aliejaus
- 140g rapsų aliejaus
- ~2 šaukštų citrinos sulčių
- Į pakankamai sunkų dubenį sudedame gerai atskirtus kiaušinių trynius (neturėtų likti jokių baltymo dalelių), ten pat dedame garstyčias, šiek tiek druskos ir gerai išmaišome.
- Abu aliejus susipilame į indą kuris yra su piltuvėliu. Ir maišant kiaušinių trynių masę pilame po lašelį/labai plona srovele aliejų ir maišome nesustojant.
- Kai majonezas pradės tirštėti gali pilti drąsiau, bet vistiek nedidele srovele.
- Kai įmaišote visą aliejų, dar greitai pamaišome apie 20s ir galiausiai įmaišome citrinos sultis. Paragaujame ar netrūksta druskos ir viskas - dedam į sandarų indą ir į šaldytuvą.