Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

GRUODŽIO 31D. (antradienį) nedirbsime, bus tik galima atsiimti iš anksto užsakytus desertus.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kukurūzų tortilijos

Kai pirmą kartą paragavau kukurūzų tortilijų supratau kad tai bus mano namuose dažnai. Pradžioje pirkdavau jau padarytas, bet kai pradėjau daryti namuose kelio atgal nebuvo. Tai net negalima lyginti su pirktinėmis, plius tai iš tiesų labai paprastas receptas kurį gali padaryt visi, reikės tik baltų masa harina miltų, kurių Lietuvoje galite rasti https://bodega.lt/ arba aišku visagalėje amazon.

10 tortilijų

  • 125 g baltų masa harina kukurūzų miltų (galite rasti https://bodega.lt/ arba amazon)
  • Žiupsnio druskos
  • 185 ml šilto vandens (darome 1/2 verdančio ir 1/2 šalto miksą)

  1. Miltus dedame į indą, dedame druskos ir išmaišome.
  2. Pilame vandens ir vėl viską išmaišome, kol tešla pradeda susiimti.
  3. Verčiame ant švaraus paviršaus ir minkome kelias minutes. Norime gauti plastelino tekstūrą. Rankomis suformuojame rutulį.
  4. Dedame į švarų indą ir uždengiame virtuviniu rankšluosčiu. Paliekame 20-30min. Galite tešlą pasiruošti iš anskto, tiesiog dėkite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve.
  5. Po 20-30min, iš tešlos sukame 10 rutuliukų.
  6. Gautus tešlos rutuliukus dedame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Dedame į tortilijų presą ir gerai paspaudžiame. Jei neturite tortilijų preso viskas gerai nes galite naudoti sunkų puodą. Tortilija turėtų gautis pakankamai plona, 10 cm skersmens.
  7. Ant ugnies dedame sausą keptuvę ir įkaitiname. Kai jau keptuvė bus labai karšta dedame tortilją ir kepame apie 60 sec, apverčiame ir kepame dar tiek pat. Tortilijos viduje pradės kauptis garai ir ji pradės kilti, bet viskas gerai jei taip ir neatsitiks. Jei jums nesipučia dar kartą apverskite, nes kartais dar kartą apvertus pradeda pūstis, bet šiaip tai tikrai nebūtina.
  8. Kol kepame tortilijas, iškeptas laikome įvyniotas į švarų rankšluostį, arba bambukiniame garų inde su dangčiu.