Apskrudusi, minkšta, nors tiksliau tirpsta burnoje ir turinti šiek tiek lipnumo - kaip tik tai, ko reikia bao bandelei.
- 400g šoninės be kaulo ir be odos (5 gabaliukai apie 2cm storio)
- 20g šviežio imbiero
- 2 žvaigždanyžių
- 1 cinamono lazdelės (netinka maltas cinamonas)
- 5 traiškytų česnako skiltelių
- 1 arb.š. čili flakes/džiovinto čili
- 2 š. rudojo cukraus
- 70g ryžių acto
- 80g sojos padažo
- 300g vandens
- Į įkaitintą puodą pilame šiek tiek aliejaus ir dedame šoninę ir gerai ją apskrudiname iš abiejų pusių.
- Šoninę išimame iš puodo ir jeigu yra labai daug riebalų - nupilame, paliekame tik nedaug.
- Dedame supjaustytą imbierą, česnaką, cinamoną, žvaigždanyžius ir čili - pakepame apie 1min
- Pilame ryžių actą ir leidžiame šiek tiek nugaruoti.
- Pilame sojos padažą ir beriame cukrų - išmaišome kol ištirpsta cukrus.
- Atgal sudedame kiaulienos šoninę ir pilame vandenį.
- Uždengiame dangtį, sumažiname ugnį ir 1,5 val. verdame.
- Praėjus tam laikui, kai šoninė jau pasidarė labai minkšta - išimame mėsos gabalėlius, per sietelį nusunkiame skystį ir pašaliname prieskonius.
- Skystį supilame atgal į puodą ir dar kelias minutes jį nugariname. Dedame atgal šoninę.